Skjerper sikkerheten før Balkan-oppgjør

Lørdag kveld ventes over 150 supportere i Sør Amfi når ØIF Arendal møter et lag fra Kosovo i europacupen. Det er varslet at supportere har med bengalske lys.

Albanske supportarar

Mange av supporterne, som kommer for å heie på KH BESA Famiglia fra Kosovo i EHF-kampen mot ØIF Arendal, var på Ullevaal da landslaget spilte mot Albania for to år siden.

Foto: Privat

– Jeg tror vi får et lurveleven i kveld og i morgen kveld, sier sportslig leder i ØIF Arendal Per Carsten Michelsen.

– Blir dette som en bortekamp på hjemmebane?

– Ja, men vi skal gi dem god plass på tribunen. Så får vi håpe at de er like livlige og greie som de gjør uttrykk for, sier han.

– En annen supporterkultur

Per Carsten Michelsen

Sportslig leder Per Carsten Michelsen gleder seg til europacupkampen, men innrømmer at han er spent på hvordan det vil gå med så mange bortesupportere.

Foto: Sander Heggheim / NRK

I løpet av helga skal ØIF Arendal møte KH BESA Famiglia fra Kosovo i to europacupkamper. Klubben har fått beskjed på forhånd at det kommer minst 150 supportere av laget. De fleste skal være bosatt i Norge, men ha bakgrunn fra Kosovo og landene rundt.

Etter det NRK kjenner til skal det være satt opp busser fra Rogaland og Oslo-området, som skal frakte supporterne til Sør Amfi.

– BESA Farniglia insisterte på å komme hit og spille to kamper mot oss, selv om vi egentlig skulle spille en av kampene i Kosovo. Grunnen til det er nok at de vil få flere supportere i Arendal enn hjemme i Kosovo, sier Michelsen.

(Artikkelen fortsetter under video)

Albanske supportere på vei til landskampen mellom Danmark og Albania.

Slik så det ut da supporternes mentor Rashica og en rekker andre supportere fra Albania var på vei til stadion i København for å se Danmark-Albania en tid tilbake.

Satt inn 15 ekstra sikkerhetsvakter

Ifølge Michelsen har supporterne sagt at de vil komme med bengalske lys og andre røykeffekter. Men de har lovet ØIF-ledelsen å bli ferdig med lysene og røyken før de går inn i hallen.

– Den lovnaden håper jeg de holder. Gjør de det på innsiden, kan kampen bli avlyst. De har jo en helt annerledes supporterkultur, så man vet aldri.

– Hva slags sikkerhetstiltak setter dere inn?

– Vi har varslet politiet og satt inn 15 ekstra sikkerhetsvakter som skal passe på bortesupporterne. Vi har ikke mulighet til å ransake alle supporterne som på en flyplass, men vi kommer til å sjekke i vesker og sekker.

Om noe ureglementert skjer inne i hallen, risikerer arendalsklubben å få straff fra det europeiske håndballforbundet.

Marinko Kurtovic, ØIF Arendal

I FORM: ØIF Arendals trener Marinko Kurtovic og spillerne opplever stor suksess i den norske serien. De topper tabellen og er ubeseiret etter de første kampene. Nå er det europacupen som gjelder.

Foto: Per-Kåre Sandbakk/NRK