NRK Meny
Normal

Skisenter skeptisk til sammenslåing

Bortelid skisenter er redd for at viktige økonomiske tilskudd vil forsvinne dersom Åseral blir en del av en storkommune.

Bortelid skisenter er redd en storkommune vil bety færre økonomiske tilskudd

Valglogo

Det er ikke mye som minner om hvite fjelltopper så langt øyet kan se på Bortelid i begynnelsen av september, men på skisenteret er det like fullt aktivitet.

Sveising av T-kroker, gjennomgang av utstyr og ikke minst papirarbeid er en viktig del av jobben for de ansatte.

På kontoret sitter daglig leder Lasse Liestøl og går gjennom en bunke med søknader til Åseral kommune. De aller fleste av dem har blitt innvilget opp gjennom årenes løp.

– Her har kommunen vært med på å bidra til alt fra ny barnebakke, ny rørgate, nytt garasjeanlegg og nå har vi inne en søknad på ny heisstyring, forteller Liestøl.

Tror tilskudd vil ta slutt

Skisesongen er kort, men viktig for bygda i Åseral. Når billettluka er stengt er de kommunale tilskuddene viktig for senteret, som er redd for at støtten vil ta slutt ved en storkommune.

– Jeg ser for meg at tilskuddene vil forsvinne og det vil påvirke oss negativt, sier Liestøl.

Han peker på at bransjen er sårbar og væravhengig.

Lasse Liestøl
Foto: Liv Eva Welhaven Løchen / NRK

– Det er vanskelig å få endene til å møtes, men slik tilskuddene fra kommunen er per dags dato hjelper det veldig, sier Liestøl.

Mulig sammenslåing med Evje og Hornnes og Bygland

Likevel ser ikke lederen for skisenteret helt bort fra en mulig sammenslåing. Et langt mindre samarbeid med naboene Evje og Hornnes og Bygland kan ha positiv verdi, tror han.

– Regionen vil bli større. Nå har vi få kunder fra Evje og Bygland, men med en felles kommune tror jeg det gir økt trafikk, sier Liestøl.

Torsdag kveld debatteres sammenslåing i Åseral kommunestyre, og det vil være folkeavstemning om temaet under valget 14.september.