Normal

Skeptisk til billigsalg av Start-billetter

Start-treneren vil heller lokke publikum til stadion med god fotball enn billetter til 50-lappen.

Folk kan kjøpe billetter til Start-kampen mot Stabæk for 50 kroner.

Se intervjuet med Mons Ivar Mjelde og Jesper Mathisen.

– Det er bra for fotballen at folk kommer på stadion, men billigsalg er ikke bra over tid, sier klubbens trener Mons Ivar Mjelde til NRK.no.

Start-treneren sier klubben ikke har råd til å dumpe prisene for at folk skal se fotball. Om de skulle fortsatt med det hadde de trengt andre inntektskilder, noe de ikke har.

Sliter med å få folk på kamp

Start har slitt med å få nok folk på stadion i flere år. De siste årene har flere stunt blitt satt i gang. I juli i fjor ringte Start-spillerne rundt til sponsorer for å selge billetter.

Men i år de altså valgt å gå enda hardere inn for å fylle Sparebanken Sør Arena. Alle billetter til kampen mellom Start og Stabæk på søndag tilbys for 50 kroner.

– Vi må sørge for at vi spiller god fotball slik at produktet blir best mulig og at vi kan prise det til en fornuftig pris. Vi trenger både sportslig og økonomisk framgang, sier Mjelde.

Ifølge klubbens nettside har de allerede solgt flere billetter enn noen annen kamp tidligere i år på grunn av billigsalget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sør Arena

Start har i flere år slitt med å få folk til å komme på kamp. Dette bildet er tatt fra 2010. Nå har klubben satt ned prisen til 50 kroner for å få folk på stadion.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Skylder på seg selv

Det er en stund siden skadeplagede Jesper Mathisen har spilt foran publikum i Kristiansand. Likevel håper han folk strømmer til kampen på søndag for å se lagkameratene spille.

Jesper Mathisen

Start-spiller Jesper Mathisen mener Start kan skylde på seg selv.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Men han innrømmer at 50 kroner er svært billig for å se en eliteseriekamp.

– Det er billig. Da får folk mye for pengene. Samtidig er det slik at om vi hadde prestert bedre hadde vi klart å få 10 tusen mennesker med både trippel og firedobbel pris, sier Start-spilleren og fortsetter:

– At det koster 50 kroner er et hyggelig stunt, men vi må spille bedre fotball for at flere skal komme på kamp.

– Rart at folk gidder å betale 50 kroner

– Synes dere i spillergruppa det er litt rart at det kun koster 50 kroner for å se dere?

– Nei, slik som vi har spilt i enkelte kamper i år synes jeg det er rart at noen i det hele tatt gidder å betale 50 kroner, svarer Mathisen.

Kampen spilles klokken 18.00 søndag kveld.