Reporter Martin Fjørtoft oppsummerer saken i Kristiansand hvor en kvinne er siktet for to drap.

Sjubarnsmor tiltalt for to drap

Oppsummert

En sjubarnsmor (43) fra Kristiansand er tiltalt for drap på sin far og en tidligere samboer i 2002 og 2014. Tingretten har satt av 29 dager til rettssaken med omfattende bevis:

 • Dokumenter på 5.500 sider
 • 85.000 tekstmeldinger
 • Over 120 vitner
 • Viktig vitne

  En tidligere kjæreste er et viktig vitne for aktor i saken mot kvinnen som er tiltalt for to drap i Kristiansand. Det mener rettskommentator Hallgeir Oftedal, som viser til at mannen ble forgiftet med samme type medisiner som hennes tidligere samboer døde av.

 • Ønsket å besøke i fengsel

  Forsvarer Olav Sylte spør om ekskjæresten har besøkt tiltalte i fengsel. – Jeg skrev et brev og lurte på hvordan jeg skulle gå frem. Sylte lurer på hvorfor han ville på besøk. – Det var som medmenneske.

 • Hvorfor så mye kontakt etterpå

  Rettens administrator lurer på hvorfor ekskjæresten har hatt så mye kontakt med tiltalte etter at forholdet tok slutt. Han svarer at han har lurt på hvordan det går med tilbakebetalingen. Ben Fegran lurer på om ikke en telefon kunne holdt.

  Retten satt
  Foto: Kari Jeppestøl Arntzen
 • – Jeg er glad jeg er i live

  Ekskjæresten sier han aldri har hatt blackout eller lignende i tiden etter at han ikke har hatt kontakt med den tiltalte kvinnen. – Jeg er glad jeg er i live. Økonomisk har dette gått utover meg, men jeg er glad jeg er i live.

 • Misbrukte kortet

  Ekskjæresten til tiltalte sier i retten at han har tatt tiltalte på fersk gjerning i å misbruke kortet hans. – Jeg har fått betalingsanmerkninger, og har måttet betale hver måned på disse lånene, sier 58-åringen.

  Sjubarnsmor tiltalt
  Foto: Kari Jeppestøl Arntzen / NRK
Aktor Leif Aleksandersen og forsvarer Olav Sylte
Tidligere hotelldirektør ved First Hotel, Torfinn Johansen, var nær venn av avdøde Øystein Hagel Pedersen. I retten i dag fortalte han at Pedersen levde og åndet for barna sine. – Han kom fra Geilo til Kristiansand for å treffe barna og venner, sa han.