Reporter Martin Fjørtoft oppsummerer saken i Kristiansand hvor en kvinne er siktet for to drap.

Sjubarnsmor dømt for to drap

Oppsummert

En sjubarnsmor (43) fra Kristiansand er dømt til 21 års forvaring for overlagt drap på sin far i 2002 og på en tidligere samboer i 2014. Kvinnen har anket dommen. Ankesaken starter 19. mars.

 • – Hvorfor ville du ikke snakke?

  – Hvorfor ville du ikke snakke i tingretten, fortelle din versjon av saken? spør sakkyndig. – Nei, det ble sånn, svarer hun. – Stolte du ikke på tingretten?, fortsetter sakkyndig. – Det ble sånn, svarer hun. Videre spør sakkyndig hvorfor hun velger å snakke denne gangen. – Jeg følte ikke at jeg hadde noe valg, sier kvinnen. Hun blir deretter spurt om hun stoler på lagmannsretten.
  – Jeg må jo det.

 • Møtte VG-journalist

  Tiltalte var til observasjon på sykehuset i tre-fire uker. I dette tidsrommet var hun med på et intervju med en VG-journalist. – Den tiden du snakket med VG på et møterom, var du opptatt av avlytting. Var ikke det rart, når du likevel satt med en journalist der? spør sakkyndig. – Nei, det synes jeg ikke, svarer hun.

 • La fram påfuglfjær på bordet

  – Jeg fryktet for mitt liv, har en av kvinnens ekskjærester uttalt i forbindelse med en episode på danskebåten. Hun skal ha tatt fjærene med på båten for å skremme, mener han. Dette nekter hun for. – Han hadde ikke råd til blomster, så det var en gang jeg fikk tre påfuglfjær av ham.

Ei 43 år gammel kvinne som er tiltalt for to giftdrap i Kristiansand, startet i sin forklaring i ankesaken i Agder lagmannsrett i dag. Hun nekter for å å stå bak dødsfallene hun er tiltalt for.
Den drapsdømte kristiansandskvinnen nektet straffskyld i Agder lagmannsrett i dag. 
I tingretten ble hun dømt til 21 års forvaring for drap på sin tidligere samboer og på sin far. I dag startet ankesaken.