Sjubarnsmor dom
Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Sjubarnsmor dømt for to drap

Oppsummert

En sjubarnsmor (44) fra Kristiansand er dømt til 21 års forvaring for overlagt drap på sin far i 2002 og på en tidligere samboer i 2014.

 • Dømt i Kristiansand tingrett 25. februar 2019.
 • Dømt i Agder lagmannsrett 3. juli 2019.
 • Elden skal forsvare sjubarnsmor

  John Christian Elden har tatt over som forsvarer for 44-åringen som i begynnelsen av måneden ble dømt til 21 års forvaring for to drap i Kristiansand. Den drapsdømte sjubarnsmoren vil anke saken til Høyesterett.

  Jensen/Cappelen-saken
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • – Trangt nåløye

  – Nåløyet for å vinne fram med en anke i Høyesterett er ganske trangt, sier NRKs rettskommentator Hallgeir Oftedal etter at den 44 år gamle sjubarnsmora fra Kristiansand i dag ble dømt til 21 års forvaring med en minstetid på ti år.

 • – Vi var forberedt

  – Vi var forberedt på begge utfall, sier forsvarer Olav Sylte. Den dømte kvinnen smilte og snakket med støttespillerne etter at dommen mot henne var ferdig opplest. Sylte sier hun var mentalt innstilt på at det kunne gå slik.

  Sjubarnsmor
  Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK
 • Anker til Høyesterett

  Dommen på 21 års forvaring blir anket til Høyesterett. Det sier forsvarer til den dømte kvinnen Olav Sylte. – Vi kommer til å anke på saksbehandlingsfeil, sier han. Han er uenig med lagmannsretten i at skyldspørsmålet er avgjort.

  Sylte
  Foto: Kari Jeppestøl Arntzen / NRK
Pluggbilde direkte TV
Forsvareren til ei drapstiltalt Kristiansands-kvinne hevder hun er uskyldig. Sju barnsmoren fra Kristiansand er tiltalt for to drap. Forsvareren krever i sin prosedyre at kvinnen frifinnes.