Skal gjennomgå boplikten i Grimstad

Alle eiendommer med boplikt i Grimstad blir nå gjennomgått av kommunen. Tidligere har nabokommunen Arendal vedtatt å oppheve boplikten.

Grimstad kommune

I dag er det boplikt tre steder i Grimstad. Nå vil kommunen gå gjennom alle eiendommene for å se om boplikten faktisk fungerer.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Hans Antonsen

Ordfører i Grimstad Hans Antonsen mener boplikten har bred oppslutning i kommunen. Likevel vil kommunen nå gjennomgå alle eiendommene med boplikt.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

I dag er det boplikt tre steder i Grimstad, i sentrum, på Rønnes og Biodden.

Grimstad-ordfører Hans Antonsen sier han mener det er viktig å få en status på hvordan boplikten i kommunen faktisk fungerer.

– Fornuftig å gå en runde

– Jeg har lenge vært tilhenger av boplikten, men jeg mener også det er riktig å bygge politikken rundt kunnskap. Derfor synes jeg det er fornuftig å gå en runde og gjøre opp status for boplikten i kommunen, sier Antonsen til NRK.

Til sammen er mellom 400 og 500 eiendommer i Grimstad omfattet av boplikten, forteller ordføreren.

Vil ha liv i Grimstad hele året

– Vi kartlegger nå status for samtlige eiendommer som har boplikt i Grimstad for å sjekke at det bor folk i husene fast. I de aller fleste av husene er dette et krav, men det finnes noen unntak, sier Antonsen og fortsetter:

– Deretter må vi se om boplikten er et godt virkemiddel for at det skal være liv i byen hele året.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rønnes, Grimstad

Ifølge ordfører Hans Antonsen er boplikten mest omdiskutert på Rønnes.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Ifølge Antonsen mener mange at boplikten ikke fungerer helt optimalt på Rønnes. Nå vil ordføreren snakke med beboerne i området for å se om dette stemmer.

Bred oppslutning

– Dette kan da danne grunnlag for en videre diskusjon i kommunestyret i Grimstad. Per dags dato ser det ut som boplikten har sterkere oppslutning i Grimstad enn i mange av de andre kommune rundt oss, mener ordføreren.

Antonsen vil ikke forskuttere hva som vil skje med boplikten etter at kommunen har gjort opp status.

– Min vurdering er at boplikten har en bred oppslutning i Grimstad, så får vi se om et nytt kunnskapsgrunnlag kan være med å trekke andre konklusjoner, sier Antonsen.