NRK Meny
Normal

Samstemte i sykehuskritikken

Bystyret i Arendal støtter kampen som ordfører Einar Halvorsen nå fører for sykehuset i byen.

John Tellman Tjusli i Arendal bystyre

John Tellman Tjuslia fikk hele bystyret med seg i sin støtte til ordførerens bekymring over fremtiden til Arendal sykehus.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Arendalsordfører Einar Halvorsen uttrykte i går enorm skuffelse over at kreftoperasjoner skal utføres i Kristiansand i fremtiden.

– Fortsetter dette, er det bare et spørsmål om tid før det står et sykehjem igjen i Arendal, sa Halvorsen.

Enige i kritikken

Pensjonistpartiets John Tellman Tjuslia deler Halvorsens syn i sykehussaken og oppfordret resten av bystyret til å stå sammen med ordføreren.

– Undertegnede foreslår at Arendal bystyre støtter ordføreren i at Arendal sykehus snart blir et stort sykehjem ved at enkelte spesialområder – som nå for eksempel, urolog, nyre- og kreftkirurgi flyttes til Kristiansand. Ja, det plukkes bit for bit, sa Tjuslia fra talerstolen.

Og arendalspolitikerne var ikke vanskelig å be. Et enstemmig bystyre besluttet å gi sin støtte til ordføreren som snart skal møte sykehusledelsen.

– Vi registrerer at veldig mange spesialfunksjoner forsvinner fra vårt sykehus – og med de konsekvenser som det får på sikt, sier Halvorsen.

Styret støtter sykehusdirektøren

Sykehusstriden blusset opp igjen tirsdag etter at administrerende direktør ved Sørlandet sykehus, Jan Roger Olsen, kunngjorde at alle operasjoner av nyrekreft og prostatakreft i fremtiden skal foregå i Kristiansand og ikke i Arendal.

Tross protestene fra Arendal, har styret for Sørlandet sykehus i dag godtatt den nye fordelingen av kreftoperasjoner.

Aust-Agders representant i styret, Eyolf Bakke, reagerte sterkt på uttalelser som arendalsordfører Einar Halvorsen har kommet med, skriver Fvn.no.

– Det er dumt hvis unyansert fremstilling fra ordføreren i Arendal skal prege offentligheten. Det er beklagelig at han ikke snakker opp sykehuset, og jeg oppfatter ikke situasjonen slik han har beskrevet den. Denne saken er kommet veldig uheldig ut. Det er ikke gitt med denne beslutningen at vi ikke kan styrke miljøet på sykehuset i Arendal, sa Eyolf Bakke på dagens styremøte i Arendal.