NRK Meny
Normal

Hardt ut mot Halvorsen

Stortingsrepresentant Kari Henriksen fra Arbeiderpartiet reagerer sterkt på ordbruken i sykehusdebatten mellom Kristiansand og Arendal.

Kari Henriksen

Kari Henriksen fra Vest-Agder Arbeiderparti går hardt ut mot det hun mener er «nedsnakking» av sykehuset og sykehjem i Arendal.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Henriksen mener ordføreren i Arendal er overdrevent bekymret for framtida til sykehuset i Arendal.

Einar Halvorsen frykter at sykehuset kan ende opp som et sykehjem om kuttene fortsetter.

Bakgrunnen er at administrerende direktør Jan Roger Olsen ved Sørlandet sykehus i går avgjorde at alle operasjoner av nyrekreft og prostatakreft ved Sørlandet sykehus i framtida skal foregå i Kristiansand og ikke i Arendal.

Mener ordføreren er nedlatende

Henriksen kaller ordførerens uttalelser «hårreisende».

Einar Halvorsen

Ordfører Einar Halvorsen i Arendal frykter at sykehuset kan ende opp som et sykehjem om kuttene fortsetter.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Det er både å snakke stygt om sykehjem som en tjeneste og å snakke ned sykehuset og de tjenestene sykehuset leverer. Sykehuset i Arendal har et hjertesenter i europaklassen, de er langt framme når det gjelder teknologi, de er gode innenfor barnenevrologi, rus, psykisk helsevern og gynekologi for å ta noe.

– Da er det forstemmende at når det blir uenighet om plasseringa av én funksjon, så snakker man som om hele sykehuset i Arendal forvitrer. Det er en type argumentasjon som jeg tar sterkt avstand fra.

– Jeg forstår ikke at ikke andre på sykehuset reagerer på slik omtale, når de blir plassert i bås med annenrangs sykehjem. Det er så nedlatende at det er bare helt forferdelig, sier Henriksen.

– Mister hele omdømmet

Stortingsrepresentanten synes det er bra at politikerne og innbyggerne i Arendal holder oppe drivet for å holde på gode funksjoner og rekruttere fagfolk til byen. Det hun reagerer på er ordførerens måte å gjøre det på.

– Jeg reagerer på at ordføreren i Agders nest største by, med ansvar for både sykehjemstjeneste og sykehus, står og snakker begge deler veldig ned. Er det noe vi ikke trenger i denne saken mellom sykehusene, er det at vi snakker hverandre ned.

– Når man begynner å snakke ting ned, mister man hele omdømmet. Det betyr at ingen ønsker å søke seg til Sørlandet sykehus eller helsetjenesten generelt, når de selv omtaler sine egne helsetjenester som annenrangs sykehjem, sier Henriksen.

Video Kreftkirurgi til Kristiansand

SE VIDEO: Tirsdag ble det bestemt at Arendal mister kreftoperasjonene.