Utsatt for trusler

Sogneprest Arne Skare i Bykle og Valle blir truet og trakassert. Nå blir folk bedt om å samles til en støttedemonstrasjon.

Arne Skare

Sogneprest Arne Skare har mottatt trusler. Nå får han støtte fra menigheten.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Trusler mot sognepresten i Bykle og Valle

Sogneprest Arne Skare fant en kniv kjørt gjennom et bilde av seg selv i bilen sin.

Foto: Ole Birger Lien/Setesdølen

Politiet i Setesdal etterforsker flere tilfeller av trusler og trakassering mot sognepresten i Bykle og Valle, Arne Skare.

Den siste tida har han mottatt flere trusselbrev, skriver Setesdølen .

Saken toppet seg sist fredag, da Skare fant en kniv kjørt gjennom nakkestøtta og et bilde av seg selv i bilen sin.

NETT-RADIO: SOGNEPREST ARNE SKARE OM TRUSLENE

- Jeg er jo bare et menneske jeg også, og det er klart at dette går inn på meg. Familien er også bekymret. Vi blir jo redde, det er klart det, sier Skare til NRK.

Nå blir folk i Valle bedt om å delta i en støttedemonstrasjon mot truslene som sognepresten har mottatt.

Trond Armand Støe i Valle ber folk stille opp i en demonstrasjon onsdag.

Ønsker tips

Lensmann Knut H. Nomeland

Lensmann i Bykle og Valle, Knut Nomeland, håper folk som kan vite noe om truslene, tar kontakt med lensmannskontoret.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Lensmann i Bykle og Valle, Knut Nomeland, sier politiet etterforsker saken, men har lite å holde seg til.

Han er interessert i tips fra publikum som kan ha sett noen form for aktivitet ved prestegården i Valle om kvelden torsdag 23. april eller natt til fredag 24. april.

- Dette er ei flott bygd og jeg har aldri opplevd noe ugreit her tidligere. Dette er særdeles utypisk. Jeg aner ikke hvem dette kan være, jeg skjønner ikke noe av det. Derfor trenger vi tips, og jeg håper nå folk ringer og tipser til lensmannskontoret, sier Skare.

- Skal ikke få ødelegge

Sognepresten fortsetter arbeidet sitt, tross truslene. Samme dag som han fant kniven i bilen, hadde han både en begravelse og en dåpssamtale.

- Jeg blir oppgitt og sint, og jeg blir fast i min overbevisning om at jeg ikke skal slutte som prest på grunn av dette. Jeg vil ikke at dette skal bli noe som skal ødelegge for at jeg er prest.

Personalsjef i Agder og Telemark bispedømme, Torbjørn Køhn, sier til NRK at bispedømmekontoret ser alvorlig på truslene og samarbeider med og støtter Skare, som de også gjorde med de andre trusselbrevene.

- Jeg håper vedkommende blir tatt, for det er klart at det er et menneske med store problemer som står bak dette, som trenger hjelp før han gjør noe dumt, sier sognepresten, som er glad for støtten han har fått i lokalmiljøet, etter at Setesdølen skrev om saken.

- Det skjer mye i dag. Det er mange som vil prate med meg og si hvor leit de synes dette er. Jeg blir stoppet på veien og har fått flere tekstmeldinger. Det er mange i bygda som sier de ikke skjønner hvorfor dette skjer, sier Skare.