NRK Meny
Normal

Ydmyke Start skaper begeistring

Det har stormet rundt sørlandsfotballen i lang tid, hvor storebror Start har fått mye av skylden for dårlig samarbeid mellom de lokale klubbene. I går la en ydmyk Mons Ivar Mjelde frem forslag som skal styrke samarbeidet mellom Start og resten av sørlandsfotballen.

Mons Ivar Mjelde

Mons Ivar Mjelde og Start ønsker nå et bedre samarbeid med de lokale klubbene (Arkivfoto).

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

I regi av Agder fotballkrets, var hele sørlandsfotballen samlet til ledermøte utenfor Kristiansand i går. Der var det en ydmyk Start-trener som lovte en mer imøtekommende "storerbror".

Mjelde åpnet sitt innlegg med å si at alene er man skjøre og svake, men sammen blir vi sterke og til og med unike, ifølge Fædrelandsvennen.

– I sum synes jeg møte var særdeles positivt, på alle måter. Både for fotballkretsen, klubbene og Start, sier leder av Agder fotballkrets Kjell Johnsen.

Kjell Johnsen, leder Agder fotballkrets

Kjell Johnsen, leder i Agder fotballkrets er meget fornøyd med gårsdagens møte

Foto: Norges fotballforbund

Start truné

Start la frem på møte en rekke tiltak som skal sørge for at det blir bedre samarbeid mellom de store og små aktørene på Agder. Blant annet skal Start ut på en turné i landsdelen, hvor de skal besøke seks utvalgte klubber i regionen.

– Jeg synes det er veldig positivt. De vil ut på en turné på seks plasser i Agder. Dette er et veldig positivt, sier Johnsen.

Ifølge fvn.no skal også Start arrangere fotballskoler, fadderordninger og hospiteringsordninger, samt sørge for et bedre samarbeidsmiljø med de lokal klubbene.

Larsen- sagaen

I vinter gikk samarbeidsproblematikken til nye høyder når Vindbjarts Simon Larsen til slutt valgte å gå til Vålerenga fremfor Start. Da hadde han trent med sørlandsklubben over en lengre periode, og de personlige betingelsene var allerede klare.

I media var det en åpen konflikt mellom Mjelde og Vindbjart-trener Steinar Skeie.

Men nå krangling bli historie, og samarbeidet på Sørlandet skal opp til nye høyder.

– Mye av problemene har gått ut på kommunikasjon, tid og prioriteringer. Det viktig at det er et sammmarbeid på tvers av klubbene, fortsetter leder av Agder fotballkrets Kjell Johnsen.

Historie er Historie

Til Fædrelandsvennen sier Mons Ivar Mjelde at historie er historie, og at man nå er nødt til å se fremover.

– Mjelde kjenner jo ikke den såkalte "gamle historien". Men han var veldig klar på det å se fremover, og det tror jeg alle de andre klubbene er også. Så jeg ser på møtet som meget positivt, fortsetter Kjell Johnsen.

For det er ingen tvil, ifølge Johnsen, hvem som er storebror på Sørlandet.

– I min verden vil Start alltid være Sørlandets fotballag.