Oseberg er et et olje- og gassfelt i norsk sektor av Nordsjøen, på norsk kontinentalsokkel
Foto: SCANPIX / Reuters Creative

Oljekrisen

  • Gode utsikter

    70 prosent av bedriftslederne i olje- og gassbransjen oppgir at de vil ansette folk i løpet av 2018. Det viser en undersøkelse SR-Bank har gjort i Hordaland, Rogaland og Agder-fylkene. Det anslås 10.000 nye arbeidsplasser i de fire fylkene det kommende året. Les mer.

  • Avbestiller oljeskip

    Det norske rederiet Island Offshore har kansellert ordren på bygging av et nytt skip hos japanske Kawasaki Heavy Industries. Skipet ble bestilt i 2014 og skulle brukes til brønnoperasjoner, men ble utsatt på grunn av oljekrisen. Nå blir det for dyrt.

  • Lønnsvekst for ingeniører

    Oljekrisen har slått hardt ut for mange av fagforeningen Teknas medlemmer, men en lønnsundersøkelse for 2017 viser at gjennomsnittslønnen økte med 1,9 prosent for mange ingeniører og teknologiutdannede i privat sektor, sammenlignet med året før.

Norges ingeniør og teknologiorganisasjon NITO slår alarm fordi mange ingeniører som mistet jobben i oljebransjen står i fare for varig å falle ut av arbeidslivet.
I dag var det eksamen.
De sliter i kjøvannet av oljekrisa og er på jakt etter nye sponsorer. Men den internasjoale skolen i Kristiansand håper i det lengste å unngå foreldrebetaling