NRK Meny
Normal

ØIF tror på større sponsorkontrakter

ØIF Arendal tror på flere og større sponsorkontrakter etter at de vant cupfinalen i håndball i romjula. Forhandlinger med sponsorene starter i løpet av våren.

Cupfinale ØIF Arendal

Cupfinaleseieren har gitt ØIF større markedsverdi i sponsormarkedet, tror klubbens ledelse.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

ØIF vant cupfinalen og leder også eliteserien i håndball for menn.

Per Carsten Michelsen

Per Carsten Michelsen håper kongepokalen fører til økte sponsorinntekter for ØIF.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

Sportslig leder Per Carsten Michelsen sier cupgullet og suksess i seriespillet er årsaken til at klubben sikter seg inn på å få flere nasjonale sponsorer.

ØIF trenger sårt flere ansatte i administrasjonen og Michelsen mener at cupgullet mot Bodø har økt klubbens markedsverdi.

– Vi blir jo mer omtalt og vi ser at media er veldig interessert i oss. Vi ser også at publikum støtter oss. Vi har blitt en «snakkis» i byen, og vi har fått veldig mange lovord etter cupfinalekampen mot Bodø. Vi merker at interessen rundt klubben er større og vi merker at mange av våre store sponsorer setter pris på dette. Så det er klart at dette må vi bruke for å få bedre sponsoravtaler og lengre avtaler i tiden som kommer, sier han.

Michelsen sier han håper at de nasjonale sponsorene nå vil finne klubben interessant.

– Vi har en målsetting om å kunne tiltrekke oss nasjonale sponsorer og der føler jeg at vi er litt nå. Også har vi ambisjoner om å ta flere sportslige titler og kunne komme litt ut i Europa å spille kamper. Og det bør vel også være en spore til sponsorene om å gi oss mer penger, sier han.

Starter nye sponsorforhandlinger

Rolf H. Søraker

Direktør i Sparebanken Sør, Rolf Søraker, mener ØIF har økt sin markedsverdi i sponsormarkedet.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Klubben har et sponsorbudsjett på under fem millioner kroner, og forhandlingene om nye sponsoravtaler starter nå i løpet av våren.

Sparebanken Sør er en av hovedsponsorene til klubben i dag.

Direktør for konsernstab, Rolf Søraker, mener ØIF har økt sin markedsverdi og lettere vil kunne sikre seg større sponsoravtaler i tiden som kommer.

– Dette gullet og at klubben ligger på toppen i serien vil føre til at de ved neste korsvei vil stå sterkere i forhold til sponsorene. Så dette er positivt både for klubben og for sponsorene, sier Søraker.

– Tror du at klubben kan sikre seg store nasjonale sponsorkontrakter?

– Det er klart at den oppmerksomheten klubben har nå og dersom dette holder seg over tid, så vil de stå sterkere i forhold til nasjonale sponsorer, sier bankdirektøren.