NRK Meny
Normal

ØIF kritisk til kampoppsettet

Sportslig leder Per Carsten Michelsen og resten av ledelsen i Håndballklubben ØIF Arendal, er kritiske til kampoppsettet i eliteserien i håndball. De mener det er urettferdig fordi de må avslutte serien med nesten bare bortekamper.

Per Carsten Michelsen

Sportslig leder Per Carsten Michelsen i Håndballklubben ØIF Arendal, er kritiske til kampoppsettet i eliteserien i håndball som han hevder går utover interessen for klubben.

Foto: Leif Dalen / NRK

Det er irritasjon i klubben og blant sponsorene over det som karakteriseres som et urettferdig kampoppsett, i følge sportslig leder.

– Det er for mange hjemmekamper og bortekamper på rad, og dette påvirker også interessen fra publikum og sponsorer er rundt klubben.

Michelsen mener også at oppsettet er rotete for både publikum og sponsorer.

Les også: CUPDRAMA: ØIF Arendal klar for cupfinalen

ØIF-supportarar

ØIF publikummet fortjener bedre kampoppsett, mener ØIF ledelsen. Her fra Sør Amfi.

Foto: Sander Heggheim/NRK

–Usportslig

Men kritikken stopper ikke der. Michelsen mener i tillegg at oppsettet er usportslig. For per i dag er ØIF Arendal ett av tre lag på toppen av tabellen.

Dersom de er det også i serieavslutningen i mars, er det få arendalitter som får se dem spille for gull. Tre av de siste fire kampene er på bortebane.

– Det er vi slett ikke fornøyd med. Laget ligger i toppen nå, og hvis det skulle stå seg videre utover vinteren, så er tre av fire kamper i sesongavslutningen borte.

Michelsen mener dette er usportslig med tanke på publikum og de som må reise og følge laget i en eventuell medaljekamp.

– Dette kan også påvirke spillere og laget som da får mange bortekamper i en viktig innspurt, legger han til.

Les også: Ordkrigen i gang før cupfinalen: – Det blir galskap mot tafatte sørlendingar

Ser på saken

Serie- og terminansvarlig i Norges Håndballforbund, Stig Quille, sier de har gitt beskjed til Arendalsklubben og at saken skal gjennomgås enda en gang, men at det er klare grunner til at oppsettet er som det er.

– Vi avventer fordi Arendal møter to andre lag som spiller europacup, og vi vet ikke enda om de skal spille der etter jul.

Dette blir først avklart om et par ukers tid, og da skal det gjøres en vurdering om noe kan endres på, opplyser Quille.

Sliter med hallene

Sportslig leder Per Carsten Michelsen håper Norges Håndballforbund tar tak i saken, og sørger for at det blir hjemme og bortekamp, annenhver gang.

– I framtida er dette et viktig poeng for oss, og det gjør at publikum lettere kan planlegge og delta, sier han.

Og Quille i forbundet sier seg enig i dette ønsket.

– Det ønsket deler vi også, men vi har en stor utfordring i å skaffe haller som vi må dele med mange andre idretter.

Han forteller at de er nødt for å ha godkjente haller hvor det også kan sendes TV-signaler, og at dette er viktig når kampoppsettet lages.

Les også: Vi er blitt laget alle vil slå.

Sondre Paulsen, ØIF Arendal

ØIF spiller Sondre Paulsen og resten av laget kan rammes dersom der blir for mange bortekamper på rad i slutten av sesongen, hevder klubben selv.

Foto: NRK Sorlandet