Norsk fartsseier i Arendal

Den norske båten Jotun vant dagens race i Norwegian Grand Prix i Arendal.

Jotun

Jotun vant offshore-VM i Arendal søndag.

Inge Brigt Aarbakke og Jørn Tanberg om bord i Jotun stod for norsk seier i VM-runden i Arendal.

Kort etter starten lå den norske båten på 3.plass. Etter 12 runder tok den teten og klarte til og med og øke forspranget til konkurrentene fram mot 17.runde og mål.

Jotun vant foran Victory 7 fra Dubai, mens Victory 1 kom på 3. plass. Victory 1 har vunnet de siste VM-rundene.

Aarbakke og Tandberg var 13,3 sekunder foran Victory 7 i mål.

Mye folk på land så på raske båter.

Som vanlig mange skuelystne på land.

Avlyst i går

Gårsdagens løp, pole position, måtte avlyses. Regn, vind og bølger gjorde at førerne av de raske båtene fikk for dårlig sikt til at løpet kunne gjennomføres.

GRÅVÆR STOPPET RACE I ARENDAL

NGP-BÅT SKADET SMÅBÅTER

Sjeik Hassan bin Jabor Al-Thani og Steve Curtis hadde den raskeste båten da pole position kunne gjennomføres i formiddag.

Jotun ble nummer to i pole position, der båtenes tid avgjør hvilket startspor de får under selve Grand prix-racet.

Jotun på sjetteplass i VM

Sammenlagt i offshore-VM etter 4 av 9 løp leder Victory 1 foran Victory 7 og Quatar 95. Jotun er på 6.plass sammenlagt.