NRK Meny
Normal

Kronprinsessen får refs

Carl Erik Grimstad refser kronprinsesse Mette-Marit for bidrag til homobok.

Kronprinsesse Mette-Marit

Mette-Marit bokbidrag vekker reaksjoner (arkivfoto)

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Carl-Erik Grimstad

Carl Erik Grimstad (arkivfoto)

Grimstad er kritisk til at kongehuset har sagt ja til å delta i statsråd Anniken Huitfeldts (Ap) bokprosjekt Skapsprengeren, som ble utgitt tirsdag.

Kronprinsesse Mette-Marit har skrevet forordet i boken hvor 17 homofile og lesbiske forteller sine egne "komme ut av skapet"-historier.

– Dette er en bok som kommer en måned før valget, og som støtter oppunder Arbeiderpartiet og Anniken Huitfeldts homoprosjekt, sier Grimstad til Vårt Land.

Boka skal sendes til alle landets ungdomsskoler og videregående skoler.

LES: NY HOMOBOK MED ROYAL STØTTE

- Partipolitisk prosjekt

I forordet skriver kronprinsesse Mette-Marit blant annet at kjærlighet mellom to mennesker av samme kjønn ikke skal være forbundet med skam. Hun skriver videre at hun håper boken vil skape diskusjon og refleksjon.


Grimstad støtter hvert ord i kronprinsessens innlegg. Likevel synes han det er uforståelig at kongehuset har sagt ja til å delta i bokprosjektet fordi boken er et partipolitisk prosjekt. Store grupper i befolkningen deler ikke de rødgrønnes syn, påpeker han.


– Faktum er at kongehuset har en rolle. Det er å være nasjonalt samlende. Den dagen de ikke er det, er det ikke lenger behov for et kongehus, sier Grimstad til avisen.