NRK Meny
Normal

Lite idrettslag med stor dansegalla

De har kjøpt seg inn i et av Nordens største telt, og store deler av bygda engasjerer seg når Bakke Idrettsforening arrangerer dansegalla på Sørlandet.

Bakke Idrettsforenings telt

Bakke Idrettsforening kjøpte seg inn i et av Nordens største telt for å romme dansegallaen.

Foto: Privat

Teltet rigges for danseweekend på Sira

Det store teltet rigges foran helgens dansegalla.

Foto: Privat

Bakke Idrettsforening er ikke som andre idrettslag. Det bor 800 mennesker på Sira i Flekkefjord, og halvparten er med i idrettslaget. Foreningen eier et eget idrettsanlegg til 20-25 millioner kroner.

Og nå har de altså kjøpt seg inn i et av Nordens største telt som kan romme 5000 mennesker.

Over 150 frivillige er i sving når danseband som Lasse Stefanz, Rune Rudberg Band og Cross Country skal spille opp til dans til helga på Sira. I tillegg deltar Flekkefjord sangforening.

Begynte smått

Det hele begynte med små konserter, forteller styreleder Henrik Birkeland.

Lasse Stefanz

Lasse Stefanz kommer.

Foto: Privat

– Dette er det sjuende året med dansegalla. Gradvis har arrangementet blitt større. Det var morsomt da vokalisten i Lasse Stefanz, Olle, sa at det eneste han hadde å klage på, var at han ikke har vært på Sira før. De var ivrige etter å komme igjen i år, sier Birkeland

Vanskelig i begynnelsen

Laila Røynestad er stor fan av Lasse Stefanz og har møtt flere av de store nordiske dansbandene. Hun er også med i styret i Bakke Idrettsforening.

– Vi klarer å booke de beste bandene. De som vi vet er populære og trekker folk. Vi har hatt suksess tidligere med Ole Ivars, Ingmars, Vagabond og ikke minst Lasse Stefanz, sier Røynestad.

Men det er ikke gitt at dansegalla på Sørlandet skulle bli en suksess.

Laila Røynestad

Laila Røynestad og Bakke Idrettsforening håper å sette publikumsrekord på årets dansegalla.

– Det har vært slik i dette distriktet og østover mot Kristiansand at slike arrangementer ikke har vært godt besøkt – i motsetning til i Rogaland hvor det har vært fullt på nesten hver dansegalla. Vi har vært heldige på Sira og fått folk til å komme, og de har vært kjempefornøyde. Publikumstallet har økt for hvert år. Vi håper å sette rekord i år, sier Røynestad.

Krever mye planlegging

Arrangementet krever mye planlegging. Det er ventet over 120 bobiler og 1000 danseglade som skal ha mat og drikke. Arrangementet er en av ryggradene i idrettslagets økonomi.

Og Bakke Idrettsforening driver et variert arbeid med volleyball, tennis, idrettsskole for barn og ungdom. Dessuten har de et fotballag i femtedivisjon. Laget har ingen ambisjoner om å rykke opp.

– Vi er ei lita bygd, og hører hjemme i den divisjonen. Målet er å komme høyest opp på tabellen, sier styreleder Henrik Birkeland.

Cross Country

Cross Country kommer.

Foto: Privat

– Men halve bygda er med i idrettslaget?

– Ja, det er vi stolte av. De har et eierforhold til idrettslaget. Vi er et av de eldste idrettslagene – etablert i 1919. Snart er vi 100 år. Det skal feires!

Men først skal det store teltet rigges for helgens danseweekend.