Lisa (19) fikk ett tonn med stein på bilen

På såpeglatt føre skled bilen til Lisa Helle Bernhardsen i grøfta og kom borti fjellveggen. Fjellet svarte med å sende én gigantisk steinblokk rett i panseret.

Steinblokk avstand

Etter å ha dultet borti fjellet, løsnet en stor steinblokk og falt ned på bilen til Lisa Helle Bernhardsen fra Arendal.

Foto: Lisa Helle Bernhardsen

– Det var en fryktelig skummel opplevelse. Jeg fikk litt sjokk, sier 19-åringen til NRK.no. Det var Agderposten som først omtalte hendelsen.

Omkring klokken 11 fredag formiddag kjørte Bernhardsen ved Brekka på Tromøya i Arendal. Hun holdt omkring 50 kilometer i timen i 80-sonen ford hun fryktet at det kunne være glatte partier.

Lisa Helle Bernhardsen

Lisa Helle Bernhardsen føler hun hadde englevakt da hun opplevde raset.

Foto: Privat

Men i en sving mistet hun likevel veigrepet og skled bortover veibanen.

– Plutselig mistet jeg kontrollen over bilen. Min første tanke var å tråkke inn bremsen, men ettersom bilen ikke hadde ABS-bremser (Anti Block System) fortsatte den ferden mot grøfta og fjellsiden. Heldigvis var det litt veigrep ytterst på kanten så jeg «dultet» bare så vidt borti fjellet, sier Bernhardsen.

Gikk under fjellsiden

Skjelven etter utforkjørselen gikk hun fram foran bilen for å inspisere skadene.

– Det var ingen store ødeleggelser på bilen, så jeg tenkte jeg kunne rygge bilen opp igjen uten hjelp fra kranbil. Jeg gikk derfor inn i bilen og satte den i revers. I samme øyeblikk så jeg den digre steinen falle. Deretter kom det et voldsomt brak. Jeg fikk ingen forvarsler før det skjedde, sier hun.

Bilberger Tor Inge Flodquist anslår overfor Agderposten at steinen veier mellom 800–1000 kilo. Panseret på bilen ble knust av den digre steinen. Ifølge Bernhardsen stanset motoren umiddelbart.

– Jeg var sinnsykt heldig som ikke ble skadet. I ettertid tenker jeg at jeg må ha hatt englevakt, sier Bernhardsen. (Saken fortsetter under bildet.)

Steinblokk

Like før steinblokken løsnet, var Lisa foran bilen for å inspisere skadene etter utforkjøringen. Sekunder etter falt steinen ned på panseret.

Foto: Lisa Helle Bernhardsen

Håper flaksen fortsetter

Etter hendelsen kom det flere bilister som hjalp henne med å kontakte nødetatene og bilberger. Hun tror mest sannsynlig at bilen blir kondemnert og havner på dynga.

– Pleier du ofte å ha flaks?

– Jeg har i alle fall aldri vært i nærheten av å oppleve noe sånt før. Men jeg får håpe at flaksen fortsetter på dette viset resten av livet, sier 19-åringen.