NRK Meny
Normal

Kvinne (20) dømt for kjøkkentyveri

Kvinnen hjalp Bandidos-medlem å stjele kjøkkeninnredning for 220.000 kroner. Nå er hun dømt.

Tinghuset, Kristiansand

En 20 år gammel kvinne er dømt til 69 timers samfunnsstraff for kjøkkentyveri.

Foto: Nina Kristiin Vraa

Det var natt til 11. november i fjor at kjøkkeninnredningen ble stjålet fra kjøkkenprodusenten HTH sitt lager i Kristian IVs gate i Kristiansand sentrum.

Kort tid senere ble sju personer pågrepet i en razzia. Politiet opplyste til NRK at flere medlemmer var tilknyttet mc-klubben Bandidos i Kristiansand. Under aksjonen ble det beslaglagt narkotika.

I etterkant av pågripelsen ble tre personer, to menn og én kvinne fengslet i saken. De tre erkjente etter hvert kjøkkentyveriet.

Engasjert som bærer

Den 20 år gamle kvinnen har forklart at hun ble involvert i kjøkkentyveriet på en biltur. Hun ble spurt om å være med å bære innredningen ut av bygget. Hun ble lovet penger for jobben.

Etter pågripelsen forklarte hun i avhør hvor kjøkkenutstyret var lagret i Sørlandsparken.

Politiet fant kjøkkeninnredningen i et lager i Sørlandsparken som ble disponert av et siktet Bandidos-medlem.

En av de siktede hadde leid lager i tilknytning til HTHs lager og hadde derfor nøkkel til stedet. I forbindelse med at han flyttet ut skal han ha tatt med seg kjøkkendelene med en utsalgspris på 220.000 kroner.

Samarbeid ga lavere straff

I retten ga kvinnen en uforbeholden tilståelse. Påtalemyndigheten ba retten i utgangspunktet dømme kvinnen til 90 dagers fengsel. Dommeren mente imidlertid at dette var for strengt. Spesielt tatt i betraktning at hun hjalp politiet med å oppklare tyveriet.

– Hun er en ung førstegangsforbryter, og har ifølge egen forklaring ikke vært en sentral person i planleggingen av det straffbare forholdet, skriver dommerfullmektig Hans Olav Røyr i dommen.

Retten endte opp med å idømme kvinnen 69 timers samfunnsstraff. Hun må også betale 71.000 kroner til forsikringsselskapet.