Vest-Agder
Foto: Grafikk: Kari Løberg Skaar / NRK

Kommunesammenslåing i Agder

 • Kritisk til sammenslåing

  Ordfører i Iveland Gro Anita Mykjåland, er kritisk til regjeringen sitt ønske å flere kommunesammenslåinger. Regjeringen vil blant annet gi 200.000 kroner i utredningsstøtte dersom to kommuner vil vurdere sammenslåing, det sa kommunalminister Monica Mæland i dag.

  Gro-Anita Mykjåland
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • -Svartmaling av de små

  Ordføreren i Hægebostad, Margrethe Handeland (Sp), mener kommunalminister Monica Mæland (H) ensidig svartmaler forholdene i de små kommunene. -Mange tjenester er svært gode, sa hun på møtet i Kristiansand.

  Margrethe Handeland
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • -Støtte til sammenslåing

  Regjeringen vil gi 200.000 kroner i utredningsstøtte til to kommuner som vil vurdere sammenslåing. I tillegg får de 100.00 kroner hver til informasjon. Det forteller kommunalminister Monica Mæland nå i Kristiansand.

  Monica Mæland
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Kommuneforviklinger

  Så skal vi møte en familie i Vest-Agder som sliter litt med sin kommuneadresse. I løpet av åtte måneder vil de oppleve å bo i tre forskjellige kommuner – uten å flytte.

Det mest kompliserte ved en kommunesammenslåing er organiseringen av helse- og omsorgssektoren. Det sier Kyrre Jordbakke, prosjektleder for nye Lindesnes kommune. Det er mange forberedelser som må gjøres før Marnardal, Lindesnes og Mandal blir en kommune 1. januar 2020. Nå skal det arrangeres folkemøter for å informere folk om arbeidet som gjøres.
Arild Berge (V) fremmet forslag i Søgne formannskap i formiddag om å utsette en avgjørelse om kommunesammenslåing til midt i august. – Dette foregår i ekspressfart. Saken er ikke godt utredet, sier han.