NRK Meny
Vest-Agder
Foto: Grafikk: Kari Løberg Skaar / NRK

Kommunesammenslåing i Agder

 • 10 finalister til kommunevåpen

  Prosjektgruppen for nytt kommunevåpen til nye Lyngdal har kommet frem til 10 finalister, skriver Lister24. Kommunevåpenet skal være til når Lyngdal og Audnedal slår seg sammen 1. januar 2020. Ett kriterium er grønn bakgrunn. Se finalistene her.

 • Får fyr som kommunevåpen

  Den nye storkommunen Lindesnes får et fyrtårn som symbol i sitt nye kommunevåpen. Det var det bred enighet om i Fellesrådet i dag. Dagens Lindesnes kommune har allerede et fyr som symbol (bildet), men det presiseres at det skal utformes et nytt fyr.

  Kommunevåpen Lindesnes
 • Lindesnes til Region Kristiansand

  Den nye storkommunen Lindesnes blir en del av Region Kristiansand. Det har fellesnemnda for den nye kommunen nettopp bestemt. Mandal, Marnardal og Lindesnes slås sammen til en kommune fra 2020.

 • Diskuterer kommunevåpen

  I dag diskuterer Fellesnemnda i nye Lindesnes hvilket kommunevåpen som skal velges. Det kom inn 900 forslag til kommunevåpen for den nye kommunen. Ti av disse ble i dag premiert. – Et fantastisk engasjement, sier mandalsordfører Alf Erik Andersen.

  Folk får pris for forslag til kommunevåpen til den nye storkommunen Lindesnes
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Ser ikke fordelene ved sammenslåing

  Lillesand Høyres Einar Holmer-Hoven er avventende til en sammenslåing med Birkenes kommune. I kveld blir han etter all sannsynlighet valgt som Høyres ordførerkandidat i Lillesand. Arne Thomassen ønsker ikke en ny periode.

  Einar Holmer-Hoven
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
Det mest kompliserte ved en kommunesammenslåing er organiseringen av helse- og omsorgssektoren. Det sier Kyrre Jordbakke, prosjektleder for nye Lindesnes kommune. Det er mange forberedelser som må gjøres før Marnardal, Lindesnes og Mandal blir en kommune 1. januar 2020. Nå skal det arrangeres folkemøter for å informere folk om arbeidet som gjøres.
Arild Berge (V) fremmet forslag i Søgne formannskap i formiddag om å utsette en avgjørelse om kommunesammenslåing til midt i august. – Dette foregår i ekspressfart. Saken er ikke godt utredet, sier han.
To og et halvt år er knapt med tid for å etablere en ny kommune.
Det sier Songdalen-ordfører Johnny Greibesland.
I går kveld vedtok Stortinget at Søgne, Songdalen og Kristiansand skal slåes sammen i 2020: