Hopp til innhold
Vest-Agder
Foto: Grafikk: Kari Løberg Skaar / NRK

Kommunesammenslåing i Agder

 • Vedum besøker Søgne fredag

  Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) kommer til Tangvall i Søgne førstkommende fredag mellom 11.30 og 12.30. Der skal han snakke med innbyggerne og dele ut kaffekopper. Aksjonsgruppa «Ja til Søgne i Kristiansand» oppfordrer folk til å møte opp og fortelle Vedum hva de mener om prosessen han har startet i Søgne.

  Vedum tommel opp
  Foto: Lars Nehru Sand / Lars Nehru Sand
 • KS storbynettverk reagerer sterkt på regjeringens overprøving av kommunale vedtak

  KS Storbynettverk mener regjeringen straks må avslutte utredningen om Kristiansand kommune skal deles. Det er en uakseptabel overkjøring av lokaldemokratiet. Det er også et oppsiktsvekkende brudd med Hurdalsplattformen, som har knyttet et nasjonalt vedtak om oppløsning til at kommunestyret selv ber om det. Kristiansand bystyre har gjort vedtak om at kommunen ikke ønsker å få reversert kommunesammenslåingen fra 2020. KS Storbynettverk reagerer sterkt på at regjeringen ikke bare bestemmer at det skal gjennomføres folkeavstemning, men også at den på forhånd signaliserer at bystyrets konklusjon ikke betyr noe som helst. Dersom staten hopper bukk over bystyret og faktisk tvangsoppløser kommunen, er det heller ikke i tråd med tillitsreformen, som signaliserer økt tillit til lokaldemokratiet. KS Storbynettverk ser med bekymring på hva en mulig kommunedeling vil medføre av unødvendig ressursbruk, produksjonstap, belastninger på arbeidsmiljøet, rekrutteringsutfordringer og kompetanseflukt.

 • Ap-ordførere hardt ut mot regjeringen

  Ordførerne i landets storbyer støtter Kristiansand og Jan Oddvar Skisland, og krever at regjeringen snur i striden om kommuneoppløsning.

  KS Storbynettverk, der det sitter flere Ap-ordførere, skriver i en uttalelse at regjeringen straks må avslutte utredningen om Kristiansand kommune skal deles.

  – Det er en uakseptabel overkjøring av lokaldemokratiet, skriver de.