Vest-Agder
Foto: Grafikk: Kari Løberg Skaar / NRK

Kommunesammenslåing i Agder

 • Bygdelista legges ned

  Etter mange år i politikken er nå klart at Bygdelista for Audnedal legges ned. Bygdelista fikk størst oppslutning i Audnedal kommune ved siste kommunevalg. Neste høst skal innbyggerne velge et nytt kommunestyre til nye Lyngdal kommune.

 • Nye Lyngdal skal velge

  Fellesnemnda i Nye Lyngdal skal i dag velge kommunevåpen for den nye kommunen. Michael Stene (Frp) viser fram de tre forslagene som nå er i finalen. 641 forslag kom inn. Audnedal og Lyngdal skal slås sammen om 16 måneder.

  Michael Stene med forslag til kommunevåpen for Lyngdal
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • 10 finalister til kommunevåpen

  Prosjektgruppen for nytt kommunevåpen til nye Lyngdal har kommet frem til 10 finalister, skriver Lister24. Kommunevåpenet skal være til når Lyngdal og Audnedal slår seg sammen 1. januar 2020. Ett kriterium er grønn bakgrunn. Se finalistene her.

 • Får fyr som kommunevåpen

  Den nye storkommunen Lindesnes får et fyrtårn som symbol i sitt nye kommunevåpen. Det var det bred enighet om i Fellesrådet i dag. Dagens Lindesnes kommune har allerede et fyr som symbol (bildet), men det presiseres at det skal utformes et nytt fyr.

  Kommunevåpen Lindesnes
Det mest kompliserte ved en kommunesammenslåing er organiseringen av helse- og omsorgssektoren. Det sier Kyrre Jordbakke, prosjektleder for nye Lindesnes kommune. Det er mange forberedelser som må gjøres før Marnardal, Lindesnes og Mandal blir en kommune 1. januar 2020. Nå skal det arrangeres folkemøter for å informere folk om arbeidet som gjøres.
Arild Berge (V) fremmet forslag i Søgne formannskap i formiddag om å utsette en avgjørelse om kommunesammenslåing til midt i august. – Dette foregår i ekspressfart. Saken er ikke godt utredet, sier han.
To og et halvt år er knapt med tid for å etablere en ny kommune.
Det sier Songdalen-ordfører Johnny Greibesland.
I går kveld vedtok Stortinget at Søgne, Songdalen og Kristiansand skal slåes sammen i 2020: