Normal

Kolliderte med lastebil - syklister kritisk skadet

To syklister frontkolliderte med en lastebil ved Iveland i Aust-Agder. En av dem var livstruende skadet på vei til sykehuset.

Laster kart, vennligst vent...

Det var en mann og en kvinne som kolliderte med en lastebil i en sving på fylkesvei 403. ved Skaiå. Ulykken skjedde like før klokken 11.00.

Rundt klokken 22.00 søndag kveld opplyste akkuttmottaket på sykehuset i Kristiansand at kvinnen nå har moderate skader. Hun var tidlgere innlagt med kritiske skader etter ulykken.

Mannen var livstruende skadet da helsepersonell kom til ulykkesstedet. Han ble senere fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus i Oslo og er nå operert, og er ikke lenger livstruende, men fremdeles kritisk skadet.

Kvinnen er blitt tatt hånd om på sykehuset i Kristiansand og ligger nå på intensivavdelingen.

Klarte ikke stoppe sykkelen

Årsaken til ulykken skal blant annet være at syklistene ikke klarte å stoppe sykkelen i møte med lastebilen, opplyser politiet. Syklistene lå i feil felt, og klarte ikke svingen da de kolliderte.

– Lastebilen prøvde å stoppe, men det var vanskelig da syklistene kom nedover bakken i full fart, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt Per Kristian Klausen.

Ifølge vitner skal de to syklistene har kommet bori hverandre nedover bakken, og dermed mistet kontrollen.

– Sjåføren fortalte oss at han nesten klarte å avverge ulykken, sier Klausen.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold