Ingen hvilehelg for bakerne

Mens de fleste får en ekstra lang helg i forbindelse med pinse og 17. mai, er det andre som må jobbe for fullt.

Bakeriene har mer en nok å gjøre når det er pinse og 17. mai så tett.

Knut Arne Moseid ved Moseid bakeri har fått bestilling på 150 kaker denne helgen.

Bakeriene har mer enn nok å gjøre, og mange strekker seg langt for at kundene skal få det de vil ha.

Edgars Bakeri og Konditori i Mandal har fullt opp med bestillinger.

– Mai er en hektisk måned og nå før 17. mai er det et veldig trykk, sier baker og konditormester Rune Halvor Vindsetmo.

– Størst etterspørsel når folk har tid til å nyte

Ifølge ham er de ansatte fleksible og bytter på å jobbe. Det er nødvendig for å møte etterspørselen, noe de er fast bestemt på å klare.

– Vi synes det er viktig å gi kundene god service når det er slike helger. Etterspørselen etter våre varer er størst når folk har tid til å nyte, sier Vindsetmo.

Ifølge ham vil produksjonen være i gang hele helgen og langt utover mandagen.

Moseid Bakeri på Mosby har også mye å gjøre. De skal lage de siste kakene om morgenen den 17. mai.

– Da blir de best, sier bestyrer Knut Arne Moseid.

Bakeriet har fått bestilling på nærmere 150 kaker som skal ut i løpet av de neste dagene.

Kremkake

Bløtkaker med krem og jordbær er veldig populært til 17. mai.

Foto: ScanStockPhoto

Vil ha tradisjonelle kaker

På selveste nasjonaldagen er det ifølge bakerne tradisjonelle kaker folk vil ha.

Hos Edgars Bakeri og Konditori i Mandal går det mest i kake med krem og jordbær. Marsipankaker og napoleonskaker er også populært.

Selv om det er hektiske dager, er det fortsatt mulig å komme med bestillinger.

– Vi har ingen begrensninger. Vi baker det vi klarer. Det er bare å bestille, så fikser vi det, sier baker og konditormester Vindsetmo.

Ifølge kalenderen er det slett ikke ofte mai byr på en slik langhelg, der 17. mai kommer rett etter 2. pinsedag. Det er 141 år til neste gang.

– Huff da, det høres trist ut for en baker, sier Moseid.