Hopp til innhold

Verdens beste 17. mai-kake

Denne Pavlovaen er enkel å lage og har en himmelsk smak. Velbekomme!

Pavlova
Foto: Anders Engen Sandén / NRK

Hvilken kake er den ultimate 17. mai- kaka?

Det var spørsmålet som ble stilt i NRK Østfolds formiddagssending.

Etter en heftig debatt gikk Pavlova av med seieren. Denne varianten er enkel å lage og med himmelsk smak.

Velbekomme!

Dette er oppskriften:

  • BUNN:

5 eggehvitter stivpiskes.
Pisk inn 200 gram sukker når eggehvittene har begynt å skumme.
1 knivsodd salt.
1 teskje eddik.

Bre marengsen utover bakepapir. Lag en kant, slik at kremen vil holde seg på plass. Stekes på 150 grader en times tid. Kan stå tildekket i kald ovn til dagen etter.

  • FYLL:

Stivpisk 3 dl fløte
1 pakke vaniljekrem blandes inn

Strø over masse, masse bær. Gjerne et dryss melis eller sjokolade også.