NRK Meny
Normal

Het vår i sør og øst

Årets høyeste temperatur så langt ble målt to steder mandag. I Asker i Akershus og Landvik i Aust-Agder viste gradestokken hele 24,2 plussgrader.

Vi har hatt en strålende varm og solrik dag på Sørlandet i dag. Og på Lista kjenner man på lukta at det er vår.

Se stemningsrapport fra Lista, der folk koste seg i 18 varmegrader.

– Det er ekstremt høye temperaturer til å være den 20. april, sier vakthavende meteorolog Börje Johansson ved Meteorologisk institutt til NTB.

Han slår fast at Landvik, som ligger i Grimstad kommune, og Asker dermed har målt den høyeste temperaturen så langt i år.

Temperaturen på 24,2 grader er imidlertid noen grader unna den absolutte varmerekorden for april. Den innehas av Sarpsborg i Østfold, hvor det 27. april 2000 ble målt 27 grader.

Mandag var det Aust-Agder, Telemark og den sørlige delen av Østlandet som hadde de høyeste temperaturene, opplyser Johansson.

Samme dag kunngjorde værtjenesten Weather Services International (WSI) at den venter temperaturer over normalen i Skandinavia i mai, juni og juli.

– En varm og tørr sommer ventes i Skandinavia, det østlige og sørøstlige Europa og det vestlige Russland, sier sjefmeteorolog Todd Crawford i WSI i en pressemelding.

WSI beskriver seg selv som verdens ledende leverandør av vær-drevne forretningsløsninger.