NRK Meny
Normal

Husket du å stille klokka ?

Husket du å stille klokken i dag tidlig ? Arendals kanskje aller viktigste urverk, i kirketårnet på Trefoldighetskirken, ble ikke endret, og klokken var fremdeles sommertid søndag ettermiddag. Vi spurte folk på gata i Arendal om de hadde husket det ?

Glemte å stille klokka, folk på gata i Arendal forteller om sine opplevelser.

Det er vel mange som fikk seg en overraskelse da de våknet søndag morgen. Var klokken riktig eller feil ? Klokkene skulle stilles en` time tilbake på natta, men mange er usikre på om smarttelefoner, PC, og nettbrett faktisk gjør jobben selv ?

Les også: Husk å stille klokka

Glemte kirkeklokka

I Arendal hadde de viktigste urene blitt stilt til om til vintertid søndag formiddag. Hos byens profilerte urmaker var de fleste synlige klokkene i takt med tiden.

Men på den klokka som styrer tiden for svært mange arendalitter, og har gjort det i generasjoner, var ikke alt som det skulle.

Klokka viste en` time feil, og dro seg mot halv fem da NRK tok bildet.

Forvirret folk

NRK har pratet med folk på gata i Arendal søndag ettermiddag, som opplevde lettere forvirring av at selve by-uret var feil.

Når skal det vel sies at det kanskje ikke er like lett å stille et kirkeur som et armbåndsur, så vi får gi de ansvarlige litt tid til å finne tiden tilbake.

Det har ikke lyktes NRK å få tak i Kirkeverge

Klokke, urmaker, Marcussen, Arendal

Urmakerklokka og kirkeuret var ikke helt i takt søndag.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK