NRK Meny
Normal

Forsøkte å hugge av hånd med brødkniv

Utstyrt med en 30 centimeter lang brødkniv skal lyngdalsmannen (34) ha forsøkte å hugge av hånda på en 31-åring.

Lister tingrett

34-åringen er dømt til ett år og sju måneders fengsel for voldsepisodene.

Foto: Lars Eie / NRK

Nå er 34-åringen dømt til fengsel i ett år og sju måneder for blant annet to knivepisoder, kvelningsforsøk, forsøk på gullsmedbrekk og trusler.

Det var i september i fjor at tiltalte og en tidligere kjæreste ble oppsøkt av 31-åringen i lyngdalsmannens leilighet . Personen, som de kjente fra før av, skal angivelig ha kommet til stedet for å kreve inn 2–300 kroner som ekskjæresten hadde i narkogjeld.

Hentet hver sin kniv

Det oppstod en krangel som førte til at innkreveren gikk til bilen og hentet en kniv. Da 34-åringen ble varslet om dette av ekskjæresten, hentet han selv en 30 centimeter lang brødkniv og hugget 31-åringen i hånda.

I dommen fra Lister tingrett står det at 34-åringen skal ha forklart at han forsøkte å kutte av hånda på 31-åringen. I stedet endte det opp med et dypt kutt som måtte sys med ni sting.

31-åringen ble også påført stikkskader i ansiktet og magen. Til gjengjeld skal 34-åringen ha blitt sukket i den ene tåa. I retten innrømmet 34-åringen å ha påført offeret skadene, men hevdet det skjedde i nødverge. Retten trodde ikke på dette.

Les også:

Planla ran av kamerat

Mannen er også dømt for å ha angrepet en tidligere kamerat med et kniv. Ifølge dommen skal mannen ha reist hjem til 23-åringen fordi han følte at vedkommende urettmessig beskyldte ham for flere forhold.

Planen var å rane 23-åringen for penger, tobakk og parfyme. 34-åringen mente i tillegg at 23-åringen var blitt stor på narkotikasalg og ville gjøre «beslag» som han skulle legge fram for politiet.

Etter å ha lurt 23-åringen og kjæresten ut av huset ved å få to ungdommer til å ringe på døra, løp 34-åringen etter ekskameraten med kniv. Under flukten falt 23-åringen. 34-åringen kastet seg da over mannen og slo ham flere ganger i ansiktet med knivskaftet.

Les også:

Brakk finger

Gullsmed Lyngdal ran

Mannen er også dømt for innbruddsforsøk i denne gullsmedforretningen i Lyngdal. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Foto: Odd Rømteland / NRK

I basketaket forsøkte 34-åringen å rive av ekskompisen en gullring han hadde på fingeren. Da han ikke lyktes med dette, brakk han eller dro fingeren ut av ledd, står det i dommen.

Etter å ha dratt 23-åringen tilbake til leiligheten, opplyste han at det var et ran og krevde å få verdisaker. Han fikk 20.000 kroner fra en safe. I mellomtiden hadde kjæresten ringt politiet som kom og pågrep 34-åringen.

Mannen måtte i retten svare for flere voldsepisoder og drapstrusler. Blant annet mot en kvinne og sin egen far.

5. desember i fjor forsøkte han også å ta seg inn i en gullsmedforretning i Lyngdal, men klarte ikke å knuse vinduet og avbrøt tyveriforsøket da politiet kom. Han ble pågrepet i et hundehus og har siden sittet i varetekt.