NRK Meny
Normal

Planla Joker-ranet like før anslaget

En mann erkjenner å ha ranet Joker på Kvås i Lyngdal onsdag. To andre menn sier de ikke husker, men sier at de kan ha vært med på ranet.

Ran av Joker Kvås, Lyngdal

Tre menn er siktet for grovt ran av Joker på Kvås i Lyngdal onsdag i forrige uke.

Foto: Lars Eie / NRK

Etterforskningsleder Jan Terje Aas ved Lyngdal lensmannskontor bekrefter at en av mennene har erkjent ranet.

Onsdag i forrige uke stormet to maskerte menn inn på Joker på Kvås i Lyngdal. Med kniv ranet de til seg penger og tobakk.

Ransbil i Kvås

Flukten etter ranet endte på Hompland i Lyngdal. Bilen ble tidligere stjålet fra Farsund kommune.

Foto: Lars Eie/NRK

– Den ene har erkjent å ha vært med på ranet. De to andre har forklart at de har vært så ruset at de ikke husker hva de gjorde ransdagen. De er gjort kjent med forklaringen til mannen som erkjenner ranet, og er åpen for at de kan ha vært med på det, sier Aas til NRK.

Funnet ranskniven

De tre som er siktet i saken, ble pågrepet om lag en time etter at butikken ble ranet. Da hadde de kjørt av veien til Hompland. Politiet fant tobakk og gjenstander som stammer fra andre innbrudd. Også to kniver ble funnet.

– Den siktede mannen erkjenner å ha brukt én av knivene under ranet, forteller etterforskningslederen.

De ansatte opplevde ranet som svært skremmende da to menn kom inn i butikken onsdag kveld. Butikkansatt Anette Vigsnes trodde først det var en øvelse, men ble fort klar over at det dreide seg om et ran.

Løslatt

Politiet opplyser at mennene ble løslatt fredag. De tre er fra Farsund (26), Lyngdal (34) og Mandal (29). De satt i arrest fra onsdag.

– Mennene er løslatt og har fått besøksforbud mot de fornærmede i saken og butikken på Kvås. I tillegg har de fått daglig meldeplikt på lokalt lensmannskontor, sier Aas.

Ble ranet

Anette Vigsnes (t.v.) opplevde at to ranere stormet inn i butikken og truet henne med en kniv. Her sammen med søsteren Camilla Vigsnes som er daglig leder.

Foto: Lars Gunnar Eie / NRK

Trengte penger

De tre er siktet for grovt ran. Strafferammen er 15 års fengsel ved bruk av våpen under ran. Ifølge Aas skal ranet ha blitt utført i affekt.

– De trengte penger alle tre, og avtalte i bilen at de skulle gjennomføre ranet. Det var ikke planlagt i god tid, men ble bestemt i bilen like før, opplyser Aas.

Han forteller at det var én av de siktede som valgte Joker på Kvås ut fra beliggenheten. Og at det var minst mulig sjanse for å bli oppdaget fordi butikken ligger halvannen mil nord for sentrum av Lyngdal.

Laster kart, vennligst vent...