Foreslås som utdanningsminister

KrF-topp mener Ap-politiker Åse Lill Kimestad bør bli minister.

Åse Lill Kimestad (Ap)

Åse Lill Kimestad (Ap) får uventet støtte av KrF-topp.

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

De politiske partiene på Agder må samarbeide for å sikre at Sørlandet får statsråder. Det mener leder av Kristelig Folkeparti i Vest-Agder, Torhild Brandsdal.

I dag gikk hun til det uvanlige skritt å foreslå hvem Arbeiderpartiet bør lansere som ministerkandidat.

Torhild Bransdal

Leder av KrF i Vest-Agder, Torhild Bransdal, mener Åse Lill Kimestad bør bli statsråd.

Foto: Sundsdal, Svein / NRK

– Åse Lill Kimestad fra Mandal er en av landsdelens dyktigste kvinner. Hun kan bli en glimrende utdanningsminister, kulturminister og for den saks skyld også kommunalminister, sier Brandsdal, som er ordfører i Vennesla og leder av KrF i Vest-Agder.

Hvem synes du Stoltenberg bør ta med i sin regjering?

Si din mening her .

– Dyktig og karismatisk

Kimestad har tidligere vært ordfører i Mandal. Hun ble valgt ved direkte ordførervalg i 2003. Nå jobber Kimestad nå som rektor ved Vågsbygd videregående skole i Kristiansand. Hun er også forfatter av lærebøker.

– En veldig åpen, utrolig dyktig og karismatisk dame, sier Torhild Bransdal, som er opptatt av at landsdelen blir best mulig representert i regjeringsapparatet.

Arbeiderpartiet i Vest-Agder og LO har i fellesskap lansert Kvinesdal-ordfører Odd Omland som statsrådskandidat.

– Jeg er opptatt av at politikere fra Sørlandet får posisjoner. Odd Omland er en sterk kandidat, men jeg vil fremme ei frisk dame. Kimestad er først og fremst sterk politisk, hun er raus og omgjengelig, pågående på en flott måte, og ikke minst utrolig kunnskapsrik, sier Bransdal.

Heier på regjeringspartiene

Bransdal mener det er viktig at Sørlandet nå skaffer seg sterkest mulige talerør inn mot regjeringspartiene, særlig siden sju av ti representanter fra Agder er fra borgerlig side.

– Vi har mange viktige saker som vi må stå sammen om. De rødgrønne blir våre talerør inn mot regjeringa. Selvfølgelig har vi ulike politiske ståsteder, men vi har mange store saker som vi er enige om er viktige for landsdelen. Derfor må vi spille våre representanter fra regjeringspartiene gode. Jeg vil heie på Ap, SV og Sp - på at de klarer å gjøre seg gjeldende inn mot regjeringa, sier Bransdal.