NRK Meny
Normal

Sterkt navn på kvartett

De fire medlemmene i plateaktuelle 4 cl fra Risør har mange ting som binder dem sammen. Én av dem er kjærligheten til whisky.

Ole Jonas Kverndal

Ole Jonas Kverndal, vokalist og låtskriver i Risørbandet 4cl.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Da kvartetten 4cl fra Risør skulle finne navn til bandet sit, fant de ut at deres felles interesse for whisky måtte spille inn. Så 4 centiliter av det de mener er det beste i glasset, ble utslagsgivende for gruppenavnet.

En av låtene deres handler til og med om whiskyproduksjon og om hvordan det gikk med en ung medarbeider som ikke kunne la vær å sniksmake på de edle dråpene i tønna.

– I samme fase

– Det er fint å drive med musikk i Risør, sier vokalist og låtskriver i bandet Ole Jonas Kverndal, som onsdag var gjest på SørlandsScenen hos Janne Aateigen i P1.

– Gruppemedlemmene er alle i samme livsfase. Vi har jobb, familie og barn, og er i samme livstempo. Det er viktig for et band som skal klare å holde sammen, sier han.

Variasjon

Kverndal bodde i London til han var 19 år, derfor skriver han på engelsk.

– Jeg skriver låter i alle slags typer humør. Sinnsstemningen avgjør hva slags låt jeg skriver. Er jeg lei meg eller glad, blir det gjerne en rolig poplåt. Er jeg oppstemt blir det en rocka gitarlåt, sier Kverndal.

– Men musikken er gjerne preget av inspirasjon fra 70- og 80-tallsrocken. Jeg vi si at musikk en vår er gitarrock ispedd litt pop.

Konserter

4cl trives godt på scenen, og deres publikum viser seg å være fra 30 til 70 år, ifølge låtskriveren.

– Nå øver vi foran festvalssesongen. Vi har allerede en del jobber på gang, blant annet Kulturnatta i Risør i slutten april og trebåtfestivalen i Risør senere i år.

– Og så håper vi på enda flere spillejobber.

MUSIKKSNAKK:

Førstkommende fredag er det plata til 4cl det skal musikksnakkes om på P1. Plata heter Cask Strength.

Musikkanmelder Øyvind Nyvoll skal plassere den på en skal fra en til ti.