NRK Meny
Normal

Følte seg truet - knivstakk mann (31)

43-åringen som er siktet for å ha knivstukket en mann utenfor en bolig på Grim mandag ettermiddag, har forklart til politiet at han handlet i nødverge.

Knivdrama på Grim

Knivstikkingen skal ha skjedd på utsiden av denne boligen i Møllevannsveien på Grim like nord for Kristiansand sentrum.

Foto: Per-Kåre Sandbakk/NRK

Knivofferet (31) er behandlet for knivskader ved Sørlandet sykehus Kristiansand. Mannen hadde ifølge etterforskningsleder Øystein Jørgensen kutt- eller stikkskader i ansiktet og i hodet.

– Det er ikke være snakk om alvorlige skader, opplyser Øystein Jørgensen.

Etterforskningsleder Øystein Jørgensen ved voldsavsnittet på Kristiansand politistasjon.

– Handlet i nødverge

43-åringen er siktet for legemsbeskadigelse med kniv. Mannen erkjenner ikke straffskyld, men vedkjenner seg de faktiske forhold.

Han har gitt en foreløpig forklaring til politiet. Mannen opplyser at han oppholdt seg i leiligheten på Grim mandag kveld.

Stedet er godt kjent for politiet fra før av. Til leiligheten skal det ha kommet en gruppe med minst fire personer. Ifølge Jørgensen er mennene bekjente av hverandre fra før av.

Av foreløpig ukjente grunner oppstod det en konflikt mellom mennene. 43-åringen skal da ha forklart til politiet at han følte seg truet og gikk til motangrep med kniven. Mannen hevder han handlet i nødverge.

– Mannen følte seg truet av flere personer og gikk da til angrep, sier Jørgensen.

Det er foreløpig uklart om det har blitt brukt vold i forkant av knivepisoden som ble meldt inn til politiet ved 17-tiden.

Pågrepet med speiderkniv

Etter episoden skal 43-åringen ha lagt på sprang ifra boligen i Møllevannsveien i retning mot Samsen kulturhus. Mannen ble pågrepet i området ved Gartnerløkka.

– Han var da i besittelsen av en speiderkniv som han ga til politiet, sier Jørgensen.

Det er foreløpig ikke tatt stilling til om 43-åringen skal framstilles for varetektsfengsling.

Politiet ønsket å komme i kontakt med tre andre vitner de mener kan kaste lys over etterforskningen. Disse er henholdsvis 22 år, 23 år og 29 år gamle.

Bilder av politi og kriminalteknikere som jobber på stedet. hendelsen skjedde i Møllevannsveien på Grim.