Kriseplan på Hove

Festivalcampere flykter fra gjørmekaoset på Hove. Sivilforsvaret er bedt om hjelp.

Gjørmekaos på Hove
Foto: Schrøder Tor Erik / SCANPIX

For campere tok en natt i 20 centimeter vann og gjørme livet av festivalgleden. Mange flykter nå fra Hove.

Festivalledelsen har etter et krisemøte i formiddag bedt Sivilforsvaret om hjelp til å få på plass et varmetelt for våte og kalde campere, sier pressekoordinator Gry Zachariassen.

Tre suppestasjoner settes opp og det vil bli tilbudt varm drikke,  og på en leiskole i nærheten tilbys forfrosne kropper en  varm dusj.

Helsepersonell er tilstede på campen og går fra telt til telt for å sjekke at alle har det bra.

 

Hovecampen
Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

- Unntakstilstand

Nå i formiddag jobbes det med å flytte teltene fra den ene campen. Vaktene har hendene fulle - telt etter telt bæres bort. Folk går barbeint eller i gummistøvler i tykke gjørmelag.

- Det er nærmest unntakstilstand, sier av vaktene som har bært og hjulpet til i hele natt.

Tre unge jenter fortalte at de hadde tilbrakt natta stående på toalettet. Det var umulig å sove i telt. - Det var nærmest ei elv som gikk gjennom campen, forteller de.

Flykter fra gjørma

- Jeg skal hjem. Nå har vi bodd i en sump i natt og alt er vått. Vi hadde tenkt å være til søndag, men vi har ikke noe valg for uansett hvor fint været skulle bli - så vil det ikke tørke opp, sier Hans Olaf Myrvang og Linn Therese Bjørkhaug fra Stavanger.

De mener at det var uklokt av festivalledelsen å åpne camp på et jorde som ikke var drenert.

Og ifølge meteorolog Jarle Andersen var det nedbørsrekord i Arendals-området i natt. Det falt like mye regn som det normalt gjør på en halv måned.

- Send sms hjem

Pressekoordinator Gry Zahrariassen prøver å avdramatisere situasjonen. Selv om det har vært øs pøs regnvær og den ene campen flyter - så er ikke liv og helse i fare, sier hun.

Hun oppfordrer camperne til å sende melding hjem til foreldre som kanskje er bekymret etter å ha hørt dagens nyheter fra Hove.

Gjørmekaos på Hove
Foto: Schrøder Tor Erik / SCANPIX