NRK Meny
Normal

Lover svar om Myhres avgang i august

Styrelederen i Sjømannsmisjonen lover svar i august på hvorfor Audun Myhre måtte gå av som styreleder i Sjømannskirken. Han sier konflikten ikke handler om teologi.

Generalsekretær i Sjømannskirken Audun Myhre

Tidligere generalsekretær i Sjømannskirken Audun Myhre

Foto: Øyvind H. Sæthre / Øyvind H. Sæthre

Nyvalgt styreleder i Sjømannskirken Kjell Nordstokke sier han håper å unngå en offentlig skittentøyvask når årsakene til Audun Myhres avgang som generalsekretær blir kjent i august.

– Noen vil føle seg blottlagt

– Vi vil prøve å unngå en skittentøyvask. Folk har villet det gode, men noe har skåret seg. Enkelte vil nok oppleve seg blottlagt når denne saken kommer opp, sier Nordstokke.

Kjell Nordstokke

Kjell Nordstokke er nyvalgt styreleder i Sjømannskirken.

Foto: Henriette Bjerke/Kirkens Nødhjelp

Han forklarer at de i et styremøte 7. juli skal gå gjennom all informasjon slik at de kan danne seg et klarere bilde av hva som har skjedd.

– Vi vil trolig legge dette frem for generalforsamlingen i Sjømannskirken i august. Da vil det bli kjent hva som skjedde i forbindelse med generalsekretær Audun Myhres avgang, sier Nordstokke.

Han vil likevel ikke love at alt blir kjent. Men sier allerede nå at konflikten ikke handler om teologi.

De ansatte var svært misfornøyde med at saken ble lagt lokk på under den ekstraordinære generalforsamlinga tidligere i måneden.

– Det er ikke sikkert at folk får alle de svar de kunne tenke seg å få. Men de får iallefall flere svar enn det som ble gitt på den ekstraordinære generalforsamlingen i juni. Vi skal gjøre vårt beste for at det skal være en større opplevelse av åpenhet om dette enn det har vært til nå, legger han til.

Vil legge saken bak seg

Sjømannskirken sa i mars at grunnen til at Myhre måtte gå var «ulike syn på hvordan Sjømannskirken skal ledes og utvikles fremover».

– Jeg tror vi etter generalforsamlingen i august vil være i stand til å si at det var dette som skjedde, det beklager vi og det skjønner vi. Og jeg håper vi vil komme dit at vi kan si at vi legger denne saken bak oss, og så feirer vi organisasjonen vår som er 150 år, sier Nordstokke.

Organisasjonen har om lag 200 ansatte, og har virksomhet i mer enn 80 land. Nordstokke håper ikke noen vil forlate Sjømannskirken på grunn av denne saken.

– Jeg håper ikke det, men kanskje noen vil gjøre det. De fleste som jobber her har en grunnleggende glede over jobben. Og den positive motivasjonen de har for å jobbe for Sjømannsmisjonen tåler noen konflikter og høye bølger, sier han.

Han gjentar at han tror de vil unngå en offentlig skittentøyvask

– Dette handler om mennesker med stor integritet og med stort engasjement. Men her har det kommet en konfliktsituasjon, og det er viktig å ivareta verdigheten og soliditeten til alle som er involvert, også når vi er åpne om hvorfor det førte til at Myhre måtte gå av, sier han.