Hopp til innhold

Gründere knakk nøkkel-nøtt

Gründerne Eline Benneche Gulsrud og Arne Eivind Andersen har funnet løsningen på et kjent problem: Hva gjør man når man trenger å levere en nøkkel til noen som man ikke kan møte?

Har du noen gang gått inn i en kiosk for å levere en nøkkel som noen andre skal hente? Nå skal vi treffe et gründer-par fra Arendal som har laga ei løsning på dette.

Løsningen er et nøkkelskap som kan plasseres på sentrale steder, som for eksempel i en døgnåpen kiosk.

Det var Agderposten som først skrev om paret fra Arendal som står bak oppfinnelsen.

Eline Benneche Gulsrud demonstrerer hvordan skapet virker. Hun legger nøkkelen inn i en av de mange lukene på skapet som henger på veggen i en kiosk. Deretter sender hun en hentekode via telefonen til mannen, Arne Eivind Andersen, som skal hente nøkkelen.

Når Arne Eivind litt senere kommer inn i kiosken og trykker koden på mobilen, går luka til den riktige boksen opp.

Fikk ideen i New York

Paret fikk ideen til et slikt skap da de var på tur til New York for ett og et halvt år siden.

– Vi hadde lyst til å låne leiligheten til en kamerat av meg som skulle reise bort, men det ble problematisk da han ikke hadde noe sted å legge nøkkelen. I New York kan man ikke bare legge den under dørmatta, sier Eline.

Hun syntes det var rart at det ikke eksisterte noen god løsning på dette, og dermed begynte tankene å spinne. Så kom ideen om et nøkkelskap.

Eline

Eline Benneche Gulsrud fant ut at mange brukte kiosker som overleveringssted for nøkler.

Foto: Leif Dalen / NRK

Da paret kom tilbake til Norge, startet de opp selskapet Sharebox AS. Så dro Eline til Oslo for å finne ut om det var behov for et slikt skap. Hun oppsøkte samtlige Deli de Luca- og 7-Eleven-kiosker.

– Kioskene hadde ikke oversikt over hvor mange nøkler de tok inn hver dag, men enkelte steder var det snakk om 30 nøkler i døgnet, sier Eline.

150 skap rundt om i landet

Siden da har gründerne stått på, noe som har resultert i at selskapet Sharebox AS i dag har ti ansatte.

En av dem, tekniker Roy Albertsen, sier at det trengs kompetanse på mange områder for å drive et slikt selskap.

– Det tekniske er veldig viktig. Vi har software-utviklere med høy kompetanse og lang erfaring, sier han.

De første skapene er allerede på plass i Oslo, og innen sommeren er over, skal det være plassert ut 150 oppbevaringsskap rundt om i landet.

På sikt er målet å få solgt produktet til andre land.

– Dette er en problemstilling som alle kan kjenne seg igjen i. Derfor tror vi det er et stort behov for noe sånt som dette, sier markedsansvarlig i Sharebox AS, Randi Vedal.

Sharebox

Oppbevaringsskapene er allerede tatt i bruk. Det er gründerne Arne Eivind Andersen og Eline Benneche Gulsrud fornøyd med.

Foto: Leif Dalen / NRK