Etterlyser raskere redning

Redningsskøyta er for stor og treg, mener vitne til ulykken der to russ ble alvorlig skadet.

Odd Godager

'Odd Godager'

Foto: Redningsselskapet

Torsdag brukte Redningsskøyta 20 minutter på å komme frem til ulykkesstedet da to russ ble alvorlig skadd i en båtulykke i Galtesund på vei inn til Arendal, skriver Agderposten.

- Hadde personene blitt liggende i vannet til Redningsskøyta kom, hadde de ikke hatt sjanse til å overleve, sier Ivar Grødal som var vitne til ulykken, til avisa.

Seks russ og en voksen mann var involvert i den alvorlige båtulykken. Folk som var i nærheten av ulykkesstedet hørte skrik om hjelp. De kom først fram og fikk reddet opp de skadde personene som lå i vannet.

LES: Russ alvorlig skadd i båtulykke

Avviser kritikken i dette tilfellet

Redningsselskapet avviser at de kunne ha kommet noe særlig fortere fram - selv med en raskere båt.

-Vi hadde null problemer med det som skjedde. Fra vi fikk beskjed, tok det oss få minutter før vi var ved staken der ulykke skjedde. I dette tilfellet var vi så nære at vi ikke hadde kommet frem mye før, forteller skipper på Redningsskøyta Odd Godager, Magnar Opdal, til Agderposten

Redningsselskapet skal imidlertid erstatte Redningsskøytene med mindre og hurtigere båter. Da kan de komme raskere fram over lengre avstander - enn det som var tilfelle i Arendal torsdag.

Båtulykke Arendal

Denne hurtiggående båten kjørte inn i en jernstake på Store Skotholmen.

Foto: Boswara, Ernest / SCANPIX