NRK Meny
Normal

Elin (43) vil ha stjernene med «Herfra Til Månen»

Kristiansanderen frir til DDE og Maria Haukaas Mittet når låtskriverkonkurransen The Hit går av stabelen på NRK1 til fredag.

Elin Nygård

Elin Nygård fra Kristiansand har i mange vært aktiv som jazzartist. Nå jobber hun mest som låtskriver. Fredag deltar hun i The Hit på NRK1.

Elin Nygård (43) fra Kristiansand jobber til daglig som lærer ved Presteheia skole og har mange år bak seg som jazzvokalist.

I de senere år har hun jobbet som komponist og tekstforfatter for norske artister som Helene Bøksle, Kim André Rysstad og Maria Arredondo. Hun har skrevet kjente sanger som «Lys til nattsvart jord» og Melodi Grand Prix-bidraget «Så vidunderlig».

Kjærlighet til barn

Når hun deltar i The Hit kommende fredag stiller hun med låten «Herfra Til Månen»

The Hit (7:8)

DDE og Maria Haukaas Mittet møtes til duell.

Foto: Line Berre/Julia Naglestad / DDE/NRK Montasje

– Jeg ble tipset som The Hit av en venninne, men tenkte at dette ikke var i min gate ettersom jeg ikke er veldig «poppete» av meg. Men jeg sendte likevel inn et bidrag og ble plukket ut, sier Nygård.

Nygårds låt «Herfra til Månen» er plukket ut blant 3162 innsendte bidrag. Det er fire ganger så mange bidrag som ved en ordinær Melodi Grand Prix.

– Det var veldig overraskende og oppmuntrende. Man trenger ett puff iblant som låtskriver. Målet mitt er at folk skal høre musikken jeg lager, sier hun.

Låten «Herfra Til Månen» skrev Elin da sønnen var liten og spurte hvordan det kjennes å elske et barn.

– Det er et stort spørsmål som trigget noe i meg. Jeg forsøkte å sette noen enkle or på hvordan den kjærligheten føles, sier Nygård.

Elin Nygård

Elin Nygård har bakgrunn som jazzartist og har jobbet som låtskriver i flere år.

Foto: Privat

Debuterte som Annie

Maria Haukaas Mittet og DDE skal plukke ut sin nye singel blant seks ukjente låtskrivere. Maria Haukaas Mittet debuterte på scenen allerede som 11-åring, da hun fikk tittelrollen i Bryggeteaterets oppsetning av Annie. Etter det har hun hatt flere store roller i både musikkspill og musikaler.

Maria Haukaas Mittet har gitt ut fire plater, og kommer i høst ut med et helnorsk – nordnorsk – album. Hun har hatt flere hits og etter seieren i den norske finalen i Melodi Grand Prix 2008 ble låten «Hold On Be Strong» en av årets største hits og solgte til platina. Sangen gjorde seg i tillegg bemerket på hitlister i Hellas, Tyskland, Danmark, Sverige og Tyrkia.

Les også:

Norges mest populære?

DDE har hatt en stor plass i norsk musikkliv siden starten i 1991. Gutta fra Namsos med brødrene Eskil og Bjarne Brøndbo i spissen, har lenge vært et av Norges mest populære liveband.

I tillegg til stor suksess på scener rundt omkring i landet, har samtlige DDE-album (med ett unntak) nådd TOPP 10-plasseringer. De aller fleste nordmenn har vel et forhold til kjempehits som «Vinsjan på kaia», «Rai, rai», «Det går likar no», «Her bli' det liv», «Rumpa mi» og «E6» – for å nevne noen.