NRK Meny
Normal

Sara fra Kristiansand klar for i «The Hit»

Sara Jørundland Berg fra Kristiansand står i kveld på scenen i «The Hit» på NRK1. Der skal hun fremføre sin egenproduserte låt «It's Love» for hele Norge.

The Hit (1:8) THE HIT

Sara Jørundland Berg er ingen uerfaren artist til tross for ung alder. I 2010 var hun med på MGPjr-finalen med sangen «Utfordring».

Foto: NRK / NRK

17 år gamle Sara Jørundland Berg går på musikklinjen ved Vågsbygd videregående skole i Kristiansand.

I kveld deltar hun i NRKs musikkprogram «The Hit».

SE DIREKTE: Sara synger på NRK1 klokken 20.05.

Les mer om programmet her.

I første episode av «The Hit» skal hun sammen med sju andre ukjente låtskrivere konkurrere om å lage Atle Pettersen eller D'Sounds nye singel.

– Jeg er nervøs, men tror det blir veldig gøy. Det hele begynte med at jeg sendte inn en sang til programmet etter at Bestefar hadde hintet til meg om at jeg burde gjøre det, sier hun.

– Jeg fikk beskjed om at jeg hadde gått videre, og deretter måtte jeg sende inn en video der jeg synger. Så kom jeg videre blant de 42 låtskriverne som ble med i programmet. Det hadde jeg aldri trodd kom til å skje med meg, sier hun.

Se et utdrag fra Saras sang «It's Love» på «The Hit»:

Sara Jørundland Berg synger «It's Love». Fra The Hit program en.

NETT-TV: Sara Jørundland Berg: It's Love

MGPjr

I 2010 var Sara med på MGP Junior med sangen «Utfordring».

Siden har hun utgitt en EP med fire selvskrevne sanger og i dag slipper hun også en helt ny singel kalt «Oh my Darling».

– Sangen «It's Love» som er med i programmet handler om den kjærligheten som alle opplever i livet, ikke nødvendigvis kjærligheten mellom en gutt og en jente. Men det som du kan oppleve fra medmennesker rundt deg, forklarer Sara Jørundland Berg.

Superprodusenten

Mannen bak artister som U2 og Rolling Stones, Steve Lillywhite, har vært med å plukke ut de 42 låtene blant 3162 innsendte bidrag. Han kommer til finalen og kåringen av «The Hit».

Grunnideen i «The Hit» er basert på «The Brill Building» – prosjektet i New York City på 1950- og 60-tallet. Mange av USAs største hits ble unnfanget i denne bygningen, der artister og managere gikk fra rom til rom og lyttet på nye låter.

En låt fra hvert program går videre til den store finalen 24. oktober der den ultimate hitlåten skal kåres.

Sara Jørundland Berg sier det er spesielt at Lillywhite har plukket ut nettopp hennes låt.

– Det er veldig stort for meg. Det er vanskelig å forklare hva jeg føler, men jeg er stolt over at min sang ble valgt ut, sier hun.