NRK Meny
Normal

– Jeg gruer meg litt

Maria Arredondo fra Vennesla blir å se i NRK-programmet «The Hit» fredag kveld. Der skal hun konkurrere mot Vidar Busk om å finne den beste hiten.

Maria Aredondo konkurrerer mot Vidar Busk om å finne den beste låten i NRK-programmet "The Hit".

I hvert program av «The Hit» deltar to kjente artister. De får møte seks ukjente låtskrivere som presenterer hver sin selvskrevne låt for artistene. Så skal artistene velge én av de seks låtene. Den skal de spille inn og gjøre til sin egen.

– Et kult konsept

Maria Arredondo liker konseptet.

– Det er veldig kult. Noe sånt har vi ikke hatt tidligere her i Norge. Det er gøy at det er låtskriverne som står i fokus. De skal fronte sin låt. Som regel ser man bare navnet deres på coveret, sier hun.

Arredondo synes det har vært morsomt å være med i The Hit, men hun gruer seg litt til programmet blir vist på TV.

– «Room Racen» der vi skulle løpe fra rom til rom og høre på de ulike låtene, var stressende. Jeg kjenner at jeg gruer meg litt til at det skal vises nå.

– I de tidligere programmene har artistene vært så høflige. Jeg var litt mer stresset, sier Arredondo.

– Håper den faller i smak

Mot slutten av hvert program skal artistene framføre den valgte låten live. Så skal publikum og TV-seerne stemme på låten som de synes er det største hiten.

LES OGSÅ: Hør låtene Arredondo og Busk slåss om

Arredondo er spent på hvordan det blir å fremføre låten hun har valgt.

– For det første så er det live og for det andre så skal jeg fremføre låten foran begge låtskriverne. Da må jeg stå foran både den jeg har valgt og den jeg ikke har valgt.

– Jeg håper at den faller i smak og at jeg ikke har gått altfor langt vekk fra originalen, sier Arredondo.

I hvert program blir det kåret en vinner. Den som vinner, går videre til selve finalen i The Hit som går av stabelen den 24. oktober. Fredagens vinnerlåt blir også gitt ut. Den blir å finne på Spotify rundt midnatt samme kveld.

Fredagens program er det fjerde av i alt åtte programmer. Sørlandsartistene Venke Knutson og Helene Bøksle har også vært med.