NRK Meny
Normal

Drapet i Songdalen: – Bygda vil hjelpe barna

Bygdefolket har engasjert seg etter at ei nibarnsmor ble drept i Songdalen fredag kveld.

Kvinne drept i Songdalen

Flere av innbyggerne har kontaktet kommunen og spør om de kan hjelpe familien etter drapet.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Fredag ble ei 43 år gammel kvinne drept i boligen sin på Nodeland i Songdalen. Ektemannen meldte seg selv og har erkjent drapet.

Paret har ni barn og drapssaken har rørt bygda. Derfor har bygdefolket engasjert seg.

Folk melder seg

– Vi har fått en rekke henvendelser fra folk som spør om de kan gjøre noe for å hjelpe. Noen har spurt om det er behov for beredskapshjem for barna, forteller assisterende rådmann, Kjell Sverre Langenes til NRK.

Kjell Sverre Langenes

Assisterende rådmann i Songdalen, Kjell Sverre Langenes.

Foto: Sander Heggheim/NRK

Også Frivillighetssentralen har engasjert seg og vil bidra, ifølge Langenes.

– Vi vet at det offentlige tjenesteapparatet virker, men i tillegg har vi ei bygd som stiller opp når tragedien rammer. Det er godt å vite, forteller Langenes.

Naboer NRK har vært i kontakt med, er opprørt etter det som har skjedd.

Mannen kom fra Syria og til Norge for to år siden og familien har bodd boligen siden november i fjor.

Fokus på barna

Det eldste barnet som bodde hjemme, var 15 år. Trolig må flere barn avhøres. Kommunen har gjennom helgen jobbet for å være forberedt.

– Vi har hatt flere møter med enheter og ansatte for å forberede oss til i dag. Vi samlet kriseteamet i dag morges. Vi har hovedfokus på barna. Det er barnevernet som har hovedansvaret for dem. Vi må få avklart omsorgsdelen, sier Langenes.

Mandag ble 49-åringen varetektsfengslet i fire uker i Kristiansand tingrett. Han er fengslet med brev- og besøksforbud, samt medieforbud i de to første ukene. Mannen samtykket i fengsling.

Nett-TV:

Mannen som er siktet for å ha drept sin egen kone i deres bolig i Songdalen natt til lørdag, er varetektsfengslet i fire uker. 49-åringen fra Syria, er fengslet med brev- og besøksforbud, samt medieforbud i to uker. Sogndalen kommune stiller opp for å hjelpe barna til kvinnen som ble drept