Dømt for omfattende vold mot fire kvinner

En 28 år gammel mann fra Arendal er dømt til fengsel i åtte år for voldtekt, vold og frihetsberøvelse mot fire kvinner.

Aust-Agder tingrett

Mannen ble dømt i Aust-Agder tingrett.

Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

Aust-Agder tingrett legger til grunn at overgrepene har skjedd ved flere anledninger mellom 2009 og 2013 med kvinner mannen hadde et forhold til.

To av kvinnene ble ifølge dommen voldtatt. Alle fire ble mishandlet.

Volden er omfattende med slag, spark, lugging og kvelertak, samt ett tilfelle av slag med balltre.

Ble sperret inne

Den ene kvinnen skal ha blitt kastet ned på en seng og voldtatt i januar 2013.

Senere ble hun ifølge tiltalen holdt innesperret i fire døgn, hvorav ett til to døgn med tape over munnen og med armene og bena tapet sammen i kryss ved håndledd og ankler.

Ifølge dommen ble en annen kvinne holdt innesperret i ett døgn fram til 17. mai i 2010, mens hendene hennes var stripset fast bak på ryggen og til bena.

En kvinne ble bitt i skulder og hals, samt pisket med et hundebånd. I tillegg kommer en rekke tilfeller av grove trusler mot kvinnene, og han opptrådte kontrollerende. Han skal ha kastet ting på dem, tatt kvelertak og dratt dem med seg både ute i byen og hjemme fra rom til rom.

Pisket med hundebånd

Vinteren 2011 veltet han sengen der en av kvinnene lå og sov. Hun ble ifølge beskrivelsene i dommen dratt inn på badet, hvor han holdt dusjhodet foran munnen hennes og spylte, mens han truet med å drukne henne.

Retten beskriver en av de mange episodene slik:

«Videre tok han et hundebånd i sort lær og slo henne tre-fire ganger på rygg og lår, mens hun lå i fosterstilling og prøvde å beskytte seg selv.»

Etter omfattende vold endte dette med at kvinnen besvimte og ble liggende nederst i en trapp.

Retten skriver at kvinnen levde i et regime med frykt og redsel.

Rettssaken varte i tre dager. Mannen erkjente straffskyld for mange av de minst alvorlige tiltalepostene, men nektet skyld for de andre forholdene. Retten frifant ham på ett punkt. 14 vitner forklarte seg i retten.

Kvinnene forklarte at mannen ofte var sint, og at de gikk på tå hev. En av dem ble mishandlet grovt gjennom tre år, skriver retten.

Mannen dømmes også til å betale 531 500 kroner i erstatning til kvinnene.

Dommen er i tråd med aktors påstand. Saken gjelder også bruk av hasj og narkotiske tabletter.