NRK Meny
Normal

Død person funnet på branntomta

En person er funnet omkommet etter en husbrann i Vennesla i går. Det sier lensmann John Tomas Homme.

Video Fant død person i brannruin

Homme

Lensmann John Tomas Homme tror de må vente en ukes tid før identiteten til den omkomne blir bekreftet.

Foto: Ane Lindal / NRK Sørlandet

Huset brant ned til grunnen i går formiddag, og den 50 år gamle huseieren er savnet. Men politiet kan ikke bekrefte at det er huseieren som er funnet omkommet.


- Vi kan bekrefte at det er funnet en person omkommet på stedet. Det er alt for tidlig å si hvem denne personen er, og identifiseringen kan ta litt tid. Likevel er det grunn til å tro at det kan være den savnede huseieren som er funnet, men det er umulig å bekrefte det ennå, sier lensmann i Vennesla, John Tomas Homme til NRK.

Undersøker branntomta

Tekniske eksperter fra politiet startet i dag tidlig etterforskning på branntomta etter at et hus brant ned til grunnen i Vennesla torsdag. En 50 år gammel mann, som bodde alene i huset, ble meldt savnet etter boligbrannen. Politiet fryktet at han omkom da huset på Mushom i Øvrebø brant ned.

Høy varme og fare for sammenrasing hindret politiet å få søkt gjennom det nedbrente huset i går, men i dag er undersøkelsene i gang.

- Vi sikrer det som er mulig å sikre rundt stedet. Det er fortsatt varmt på stedet. Brannvesenet har på nytt vært her i dag for å slå ned varme. Helt ferdig på åstedet blir vi nok ikke før sent i dag eller kanskje tidlig neste uke, sier Homme

Les: 50-åring savnet etter boligbrann

Bare grunnmuren står igjen

Politiet fikk melding om brannen like før klokka 11 torsdag formiddag. Da var brannmannskaper fra Vennesla og Hægeland allerede på vei til stedet. Også ambulanser og politi var raskt på plass.

Video Brann i Vennesla

Huset var allerede overtent da mannskapene nådde fram. De kunne ikke hindre at boligene brant ned til grunnen. (Se video fra 3. mars)

Da det ikke lyktes å få kontakt med mannen som bodde i huset, ble han meldt savnet.

Etter at brannmannskapene i går hadde avsluttet arbeidet ble området sperret av. Politiet har holdt vakt på branntomta gjennom natta.

branntomt mushom Vennesla

Nesten ett døg etter at brannen ble meldt ryker det fortsatt fra brannruinen

Foto: Håkon Eliassen / NRK