NRK Meny
Normal

Det blir skytebane i Årdalen i Søgne

Kommunestyret i Søgne bestemte onsdag kveld at det blir skytebane i Årdalen i Søgne.

Her skal den nye skytebanen i Årdalen ligge

Her skal den nye skytebanen i Årdalen i Søgne ligge.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Arbeiderpartiet og Frp gikk inn for at skytterlaget skulle få bygge ny skytebane i Årdalen. Høyre var splittet, mens KrF og Venstre sa nei og ba skytterlaget gå sammen med andre skytterlag. Med 18 mot 9 stemmer ble det bestemt at Søgne skytterlag kan bygge ny skytebane.

Les også: Skytterlaget dør uten ny skytebane

Fellesforslaget

KrFs Torfinn Kleivset mente klubben burde søke samarbeid med andre skytterlag.

– Vi vil heller be skyttelaget om inngå samarbeid med andre skytterlag.

Han viste også til at industriområdet på Lohne var viktig for kommunen og det i framtiden kunne bli utviklet uten at skytebanen ble et hinder.

– Savner ei rifle

Kleivset sa også på talerstolen i kommunestyret at han ønsket at noen hadde avfyrt et skudd med ei rifle da de var på befaring i området tidligere.

– Det hadde vært fint å få høre støyen fra et skudd, sa Kleivset.

Arbeiderpartiets Bjørn Egeli var selv på befaring i området i dag og fikk god forståelse av støyen som skal være under 40 desibel.

– Han som utarbeidet reguleringsplanen hadde erfaringer med mange skytebaner og sa at dette var beste området han hadde sett for en skytebane, sa Egeli fra talerstolen.

– Ikke NATO-anlegg

FrPs Christian Eikeland ville se bort fra fylkesmannen faglige råd om å ikke etablere en skytebane på grunn av støy og ødeleggelser i naturen. Eikeland var klar på at kunne man ikke tåle støy under 40 desibel, så måtte mange av kommunens andre anlegg flyttes fra nabolaget.

– Dette er ikke et NATO-anlegg, men en skytebane der unge og voksne kan drive med idretten sin, sa Eikeland.

Høyre splittet

Varaordfører Helge Andresen fra Høyre sa at gruppa var splittet og at representantene kunne stemme som de ville. Han kom med argumenter for dem som var mot og de som var for.

Andresen pekte på at de som var mot skytebanen tok hensyn til en massive motstanden fra velforening og naboer. I tillegg pekte blant annet Andresen på ny veitrase for E39 kunne bli plassert i område.

De som var for i Høyre la vekt på blant annet frivilligheten i skytterlaget og at banen holdt seg innen for de støynivåene som gjaldt.