NRK Meny
Normal

Håper Kai Robin går seirende ut

KØBENHAVN (NRK): – Pappa ville vært stolt av meg uansett hvordan det går i kveld, det vet jeg, sier Kai Robin Havnaa, kun timer før han skal i ringen i sin aller første proff kamp.

Kai Robin Havnaas fanklubb på plass i København

Kai Robin Havnaas fanklubb på plass i København. F.v.: Tonje (søster), vennene Johan B. Selmar, Pål-Fredrik Brekka og mor Turid Røseth.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Vi møter bokseren fra Risør i resepsjonen på et hotell i København. Han virker rolig og avslappet når han snakker med støtteapparatet om hva han bør spise, og hvordan han bør hvile de siste timene før han skal bokse.

Sikre på seier

Gjengen vi møter litt senere er mer spente.

Mamma Turid Røseth er noe nervøs før sønnen entrer ringen rundt klokken 21.15 lørdag kveld.

Mens søster Tonje og kompisene fra Hovden skigymnasm Johan B. Selmar, Pål-Fredrik Brekka er sikre på at det blir seier til Kai Robin.

NETT-TV: Tror på seier

Kai Robin Havnaa fra Arendal debuterer i sin første proffkamp i boksing i København i kveld. (reporter: Siv Kristin Sællmann, fotograf: Per-Kåre Sandbakk.

NETT-TV: Kai Robin Havnaa tror på seier i sin første proffkamp.

– Viktig å være tøff

Hovedpersonene sier til NRK at han ikke er nervøs, bare spent på en god måte. Motstanderen vet han lite om. Han har ikke engang sett ham bokse. Så taktikken blir å føle seg litt frem i første runde.

Magne Havnaa da han ble verdensmester i 1990

Kai Robins far, Magne Havnaa, tok verdensmestertittelen i København i 1990. I samme vektklasse som Kai Robin nå skal bokse.

– Jeg prøver ikke å tøffe meg før kampen. Jeg prøver bare å være naturlig. Jeg vet at jeg er tøff i ringen. Det er der det er viktig å være tøff, sier 25 åringen.

Kai Robin Havnaa er sønn av avdøde Magne Havnaa, som ble verdensmester i boksing. Det gjør at Kai Robin har et stort forventningspress på seg nå han i kveld møter Tomislav Rudan fra Kroatia.

– Jeg håper at jeg skal klare å prestere opp mot mitt beste. Da vet jeg at det blir veldig bra. Ellers forventer jeg god stemning i hallen og at jeg går seirende ut av kampen, selvfølgelig, sier Havnaa.

Mage Havnaa

Magne Havnaa hadde en stor karriere som bokser. Her bokser han om EM-tittelen i cruiservekt mot italienske Angelo Rottoli, i mai 1989. Denne kampen tapte han, men ett år senere tok han VM-tittelen i samme klasse.

Foto: Hvaal, Morten / NTB scanpix

Samme lag som Brækhus

25-åringen har skrevet en femårskontrakt med Team Sauerland som også har Cecilia Brækhus i sin stall. Inntil han nylig signerte proffkontrakten var han del av en liten gruppe boksere som Norsk bokseforbund ville satse på frem mot OL i 2016.

Både Brekkhus og Havnaa bokser i København i kveld. I tillegg møter flekkefjæringen Alexander Hagen tsjekkeren Karen Horejsek. For Hagen er det en viktig kamp, som han må vinne for å overleve som proffbokser.

Alle kampene sendes på Viasat.