Casper fikk drømmehelg

Gleden var stor da Casper (8) og familien fikk oppleve en drømmehelg på Sørlandet, én uke etter at de mottok hatbrev fordi Casper har downs.

Casper og familien har fått spandert tur til Sørlandet og dyreparken etter en tøff uke.

Casper og familien har fått påspandert en drømmehelg på Sørlandet.

– Det har vært fantastisk. Vi koser oss veldig, sier Caspers mor, Monica Frøsaker.

Hun vil samtidig benytte anledningen til å takke for at familien, etter tunge dager, fikk lov til å få en drømmehelg i Dyreparken.

Nyheten om hatbrevet til Caspers mor har gått landet rundt, og saken har opprørt mange.

Men i helgen var det andre ting som sto i fokus for familien Frøsaker Sørli.

Fredag ankom de hotellet i Kristiansand, der hotellsjef Erik Nordahl selv hadde sørget for å pynte hele rommet med Kaptein Sabeltann-effekter og ballonger.

Fikk sett den store helten

– Nå har vi nettopp vært på forestilling i Kaptein Sabeltanns verden, og det var kjempestas, sier Monica dagen etter ankomst på Sørlandet.

Foruten å se den store helten Kaptein Sabeltann, har familien vært i Hakkebakkeskogen og kjørt Tømmerenna. Nå står dyrene for tur.

– Også skal vi bade! skyter ungene inn.

Casper i dyreparken

Casper og broren Sander fikk i helgen møte sjørøverne i Kaptein Sabeltanns verden.

Foto: Sigbjørn Kristiansen / NRK

Det har vært deilig for familien å få en frihelg fra fokuset. Telefonen har ikke stått stille siden familien delte hatbrevene på Facebook. Blant de mange tilbakemeldingene har familien fått flere telefoner fra familier i samme situasjon, som også har mottatt hatbrev.

Ikke alene om å motta hatbrev

– Vi har hatt mange tårer på andres vegne de siste dagene. Vi skjønner nå, etter alle tilbakemeldingene, at det ikke bare er vi som har fått slike hatbrev. Men mange tør ikke å gå ut med det, og takler det ved å gjemme brevene bort, sier far Ole Kristian Sørli.

Frøsaker Sørli

Familien Frøsaker Sørli er takknemlige for all støtten de har fått. De håper de kan hjelpe andre familier som ikke tør stå frem.

Foto: Sigbjørn Kristiansen / NRK

Familien setter ekstra pris på at de kan hjelpe familier i lignende situasjoner ved å stå frem.

– Vi har begynt å fokusere på alle rundt i Norge som har fått lignende henvendelser. Mange takker oss for at vi går ut med budskapet vi gjør, og det er viktig for oss å få frem at dette ikke er greit, sier foreldrene.