Massiv støtte etter hatbrev: Solberg utsatte ferien for å møte Caspers mor

Monica Frøsaker sto fram etter å ha mottatt anonyme hatbrev på grunn av sønnen Caspers utviklingshemming. Statsminister Erna Solberg mener denne typen brev skaper et kaldere Norge.

Monica Frøsaker og Erna solberg snakker om hatbrevet Monica fikk, og støtten hun har fått etterpå

ENGASJERER: Etter å ha vært åpen om hets har familien Frøsaker fått enorm tilbakemelding. – Norge er et godt land å bo i. Folk bryr seg virkelig. Nå synes jeg synd på de som har skrevet brevene. De må ha det vondt, sier Monica Frøsaker.

Tidligere denne uken gikk Monica Frøsaker ut og fortalte at hun har mottatt hetsende brev rettet mot sønnen Casper (8). Han er diagnostisert med Downs syndrom og autisme. 8-åringen går på vanlig skole med tilrettelagt undervisning, noe som skal ha provosert.

Onsdag fortalte Frøsaker om det siste brevet de har mottatt, der det blant annet sto: «Slike som dere skulle ikke hatt onger. Send mongoen på spesialskole. Det er der han hører hjemme».

Stort engasjement

Casper

GRIPER NORGE: 8 år gamle Casper har fått mange både i Norge, Sverige og Danmark til å engasjere seg i kampen mot mobbing, forteller mamma Monica Frøsaker.

Foto: privat

Folk har latt seg berøre, og over 70. 000 har meldt seg inn i gruppa «Vis din støtte til Casper. Si NEI til mobbing og diskriminering». I dagens Dagsnytt 18 kom Erna Solberg for å vise sin støtte til familien Frøsaker.

– Brevet var veldig stygt, og den typen anonyme brev setter et stort merke. Det å få varme og støtte fra så mange mennesker, bidrar til å se at det er mange som heier, fremfor å kritisere, noe jeg synes er fint, sier Solberg.

Utsatte ferien

Statsministeren valgte å utsette sin egen feriestart for å delta i programmet.

Erna Solberg og Monica Frøsaker

I DAGSNYTT 18: Erna Solberg deltok i Dagsnytt 18 sammen med Caspers mor. – Vi er takknemlige for den innsatsen foreldre til barn med utviklingshemminger gjør, og de skal ikke trenge mer belastninger med anonyme brev og hetsing, sier Solberg.

Foto: Marianne Kristiansen / NRK

– Erna har fått en stor stjerne etter å ha engasjert seg i denne saken. Det var stort at hun utsatte ferien sin for å vise at hun bryr seg. Norge har vist seg som et godt land å bo i, spesielt når noen er stygge mot personer som ikke kan forsvare seg selv, sier Monica Frøsaker.

– Ingen kan være uberørt når man vet hvor tøft det er å være foreldre til et barn som er psykisk utviklingshemmet eller er funksjonshemmede på ulike måter. De foreldrene stiller mye mer opp enn det mange er klare over, og har et annet behov for støtte. Det å bli sett på som en belastning, samt ordbruken i brevet, det er rett og slett bare stygt, sier Solberg.

– Må lære empati

Statsministeren mener at den beste måten å bekjempe mobbing på, er å lære barn empati.

– Man må skjønne at det er mennesker med følelser og hjerter på andre siden av det som er SMS-er, Facebook, eller et anonymt brev. Det du ikke ville turt å si rett til noen, skal du ikke si på andre måter.

– De som sender sånne brev har kanskje egne problemer. Utfordringen er at denne typen brev skaper et kaldere Norge. Heldigvis har foreldrene her våget å offentliggjøre det, og opplevd at Norge er veldig varmt land som er opptatt av at foreldre med funksjonshemmede barn skal få støtte. Alle er like mye verd. Et samfunn uten utviklingshemminger er et dårligere samfunn, sier Solberg.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger