NRK Meny
Normal

Barndomsvenner med platedebut

De tre gode barndomsvennene i ASK fra Froland, feirer ti-års jubileum som band med å gi ut debutplate.

ASK spiller låta HIDE i Sørlandsscenen

Se musikkvideo.

De har holdt sammen i musikken helt siden de spilte på kulturskolen hjemme i Froland. Siden de heter Andrea, Simen og Karsten valgte trioen navnet Ask.

Nå bor 22-åringene i Kristiansand hvor de kombinerer universitetsstudier og musikk.

Ask har testet musikken på publikum både fra hovedscenen på festivaler som Canal Street i Arendal og Heimover i Åmli, og fra små intime scener på cafeer rundt i Norges land.

Tekster på engelsk

– Musikken vår har blitt tatt godt imot, også blant publikum som ikke kjenner oss fra før, sier Andrea Ettestøl, som sammen med Simen Lyngroth er vokalist i Ask.

Simen spiller også akustisk gitar og trioen mener at det de beskriver som et organisk, minimalistisk «sound» er særpreget deres.

– Mange vil kanskje kalle det en tynn besetning, men vi bruker det til vår fordel og vi syntes det kler musikken vår, sier Karsten Tønnessen, som trakterer el-gitar og synthesizer.

At tekstene er på engelsk forklarer de med at det var slik de begynte å skrive som trettenåringer og de føler at det har blitt en del av deres identitet.

– Inspirerende

Innspillingen har foregått i Kongshavn studio med erfarne Bjørn Ole Rasch som produsent og medmusiker.

– Bjørn Ole er fantastisk inspirerende å jobbe med og jeg føler vi har klart å fange essensen av Ask på plate, sier Simen.

Gjennom de ti årene de har spilt sammen har de drømt om å gi ut et album med egne låter.

– Det er stort å holde sin egen plate fysisk i hånda, smiler Karsten med enige nikk fra Simen og Andrea.

– Vi er fornøyde med at vi har ventet så lenge med å gi ut album, sier Andrea.

Feirer med pizza og champagne

– Vi har funnet oss selv på veien og vi føler at plata er et avtrykk av hvem vi er, konkluderer hun.

Platen «Blinded» slippes fredag 12. februar, men allerede i morgen (11.2) skal Ask ha plateslippkonsert Hos Naboen i Kristiansand og 19.februar spiller de i Arendal Kulturhus.

– Selve plateslippdagen har vi planlagt å feire med platelytting, pizza og champagne smiler tre fornøyde platedebutanter, som entrer SørlandsScenen i ettermiddag.