Arne Scheie tror på Start - så vidt

I dag er det storkamp på Sør Arena når Start og Lillestrøm braker sammen. Vinneren går videre til semifinale i cupen, et sted Start har vært seks ganger tidligere, men aldri kommet seg videre til finalen.

Arne Scheie

Arne Scheie mener begge lag kommer til å gi alt for å komme videre til semifinalen i cupen.

Foto: Maria Laila Lindberg / NRK

– Dette er to lag som ikke har gjort det altfor bra i Eliteserien, og begge nærmer seg nå den mest prestisjefulle enkeltkampen i Norge, nemlig cupfinalen. Her er det viktig for begge lag å gjøre en god innsats, sier NRKs fotballekspert Arne Scheie.

Start har kommet seg til semifinale seks ganger tidligere, men aldri vært i en cupfinale. Lillestrøm vant cupfinalen for seks år siden og kjenner følelsen av det, og vil gjerne oppleve det igjen.

Steinar Pedersen
Foto: Thomas Sommerset / NRK
Ingen insidetips

Steinar Pedersen har spilt både på Start og Lillestrøm, og hadde en tur på hotellet og traff gamle lagkamerater i går kveld, men noen tips fra innsiden har han ikke.

– Jeg tror treneren på Start er veldig godt forberedt på hva som kommer, og det er sikkert treneren til Lillestrøm også. Disse lagene kjenner hverandre godt, så det er veldig åpen kamp. Det kan være små tilfeldigheter som avgjør kampen i dag, sier den tidlgere forsvarsspilleren.

Start vinner

Pedersen tror at den andre omgangen som Start leverte søndag, kan være inspirasjon til kveldens kamp.

De siste kampene på Sør Arena har vært dårlig besøkte, med nede i 2000 tilskuere på kamp. Scheie tror at noe av forklaringen kan være at det er veldig mye fotball, både i antall kamper i Eliteserien og på TV.

– Det er utrolig viktig at det er godt med publikum på tribunen. Det er inspirasjon for spillerne at det er folk der, jo flere jo bedre, sier Pedersen og oppfordrer folk til å komme på stadion å se.

På spørsmål om hvem som vinner kampen svarer han skråsikkert.

– Start vinner 2 – 1 over Lillestrøm.

Scheie er litt mer usikker, og sier at dette er en kamp han normalt ville helgardert, og tror det blir en hjemme uavgjort kamp. Uavgjort blir det uansett ikke, for uavgjort ved nitti minutter betyr ekstraomganger og eventuelt straffespark konkurranse.