NRK Meny
Normal

Startet sin karriere på hotell i Kristiansand

Gruppen The European Highwaymen startet sin karriere på Quality Hotell i Kristiansand. Nå er de aktuelle med ny plate. Hør dem i Sørlandsscenen.

The European Highwayman

Fra venstre Arly Karlsen, G. Thomas og Ove Støylen i gruppen The European Higwaymen.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Gruppen The European Higwaymen består av G. Thomas, Arly Karlsen og Ove Støylen entrer.

Begynte som hotelljobb

Onsdag kan du høre de i SørlandsScenen der de forteller om den nye platen sin.

– Countrymusikken er en lidenskap for oss alle tre. Vi gjør så godt vi kan med å framføre egne og andres låter, og legger vekt på en god miks. Det er viktig å vise respekt for countrymusikken, sier Arly Karlsen.

Les også:

Sammen med de andre "European Highwaymen", Ove Støylen og G. Thomas, reiste han til Nashville for å spille inn plata "Spinning".

Trioen begynte å spille sammen i 2006 på Quality Hotell i Kristiansand.

– Vi lagde arrangement Quality Country, forteller G. Thomas alias Gunnar Thommesen. Det kom massevis av folk og siden har de samarbeidet som "The European Highwaymen".

– Vi hadde jo så mange låter å ta av at utgangspunktet var bra. Og vi bor i nærheten av hverandre, to i Froland og en i Arendal, så det er praktisk. Nå har vi øvd mye, blitt bedre kjent med hverandre som musikere og funnet vår vei, smiler G. Thomas til fornøyd humring fra de andre to.

Nashvillebesøk

G. Thomas er godt kjent i musikkmiljøet i Nashville og har mange kontakter der.

– For to år siden ble Gunnar invitert til å spille på musikkfestivalen CMA Fan Faire i Nashville. Og da inviterte han oss med, forteller Ove Støylen, som understreker at det er helt spesielt å spille for publikum i countrybyen Nashville.

– Så da vi kom over for andre gang var det for å spille inn plate, fortsetter Støylen.
Egentlig hadde de ikke planer om å gjøre for mye ut av det. Det viktigste var å ha det gøy med musikken.

Les også:

Men det ble en full CD med både egne og andres låter, ifølge Ove Støylen.

Håndplukkede musikere

– Vi hadde forklart hva slags musikere vi var ute etter i studio. Det måtte være folk som passet vår måte å spille på. Og på plata fikk vi med oss folk som har spilt med Johnny Cash og Waylon Jennings. Og så har Bobby Bare vært med på å produsere, forteller G. Thomas, som sier de hadde tenkt å lage en plate med litt humor – og selvsagt med kjærlighetssanger.

– Vi kom med hver våre låter vi gjerne ville ha med. Men da Arly kom med det som skulle være en munter sang, var han selv i tvil om den passet på plata, forklarer G. Thomas.

– Ja, du vet, forklarer Arly Karlsen, når du har laget en låt som heter «Down that dead-end-road» så skjønner du at det ikke er muntert. Men den fikk nå plass på plata, sier han.

Plata «Spinninger en blitt en blanding av trioens egne og andres låter. Og når gruppa består av er tre profilerte vokalister og gitarister, så utfordres demokratiet.

– Det var tydelig da vi var i studio. Hvis det var noe ikke alle var enige om, droppet vi det. Men vi fant nye sider hos hverandre. Det ble et bra samarbeid, forklarer de tre.

Menn for sin hatter

The European Higwaymen er glade i hodeplaggene sine. De legger vekt på at de har forskjellig cowboyhatter, men alle tre mener at hatten er en viktig del av musikken.

– Når du tar på deg hatten og frynsejakka så får du en annen kroppsholdning. Du blir litt påvirket, litt guttaktig og litt cowboy, forklarer Arly Karlsen.

– Du får leve ut guttedrømmen, legger Ove Støylen til.

– Og du kler deg liksom opp til helga, understreker han. Nok en gang til samtykkende humring fra de to andre cowboyene.

Og det er countrymusikken til The European Highwaymen musikkanmelder Øyvind Nyvoll skal vurdere i ukas «Musikksnakk». Torsdag ettermiddag skal plata «Spinning» få en plass på skalaen fra én til ti.