Silje Kåfjord endelig plateklar

Silje Kåfjord stavet fornavnet sitt baklengs og la på en liten «hale». Dermed ble hun «Alice and the Mountain» på sin debutplate. Det forteller hun på SørlandsScenen fredag i halvfemtida på P1.

Silje Kåfjord slipper første singel

Silje Kåfjord fra Lindesnes på besøk i studioet til SørlandsScenen.

Foto: Janne Aateigen

Silje Kåfjord forklarerhvordan hun fant artistnavnet sitt. «Silje» baklengs er «Ejlis».

– Det høres jo ut som Alice, smiler Lindesnes-artisten Silje Kåfjord, som lekte seg til sitt nye artistnavn. 21-åringen syntes «Alice» trengte noe ekstra, og la til «and the Mountain».

TV-suksess

Silje Kåfjord begynte tidlig med musikk, med stemmen som instrument. Hun gikk musikklinja på Vågsbygd videregående i Kristiansand, en linje som har fostret mange unge, spennende artister.

– Jeg har jobbet i barnehage etterpå ,og studerer nå engelsk på Universitet i Agder. Men det er jo musikken jeg helst vil bli kjent for, sier Silje som har blitt hørt over det ganske land med sin sang «Like in a dream» i en NSB-reklame. Og siden har sunget tittelmelodien «Hold me» i TV-serien «Schmok» på NRK.

Jobbet lenge

Silje Kåfjord i radiostudio på SørlandsScenen

Silje Kåfjord er klar med singlen ' Hunt You'.

Foto: Janne Aateigen

Det er flere år siden Silje begynte på sin debutplate.

– Og hvert år har jeg trodd den skulle blitt ferdig. Men i høst kommer den, helt sikkert! lover Silje som på SørlandsScenen gir sin første høreprøve på en av låtene til det kommende albumet.

Manglet noe

Arbeidet med å lage en debutplata har vært mer tidkrevende enn Silje hadde tenkt. For stadig har det vært detaljer å file på.

– Det har hele tiden vært folk oppover i systemet som har sagt at det er bra, men at det mangler den siste lille «tingen» som skal falle på plass, forteller Silje og legger til at nå har hun funnet dette lille ekstra. Derfor vet hun at endelig kommer plata.

Flinke musikere

Som god støtte har den unge artisten fra Lindesnes fått med seg flere av de mest solide navnene i den sørlandske musikkverden akkurat nå: Blant andre Bernt Andrè Moen, Trygve Tambs-Lyche og Marius Christiansen.

– Et rått team. Så alt faller på plass nå. Jeg har de folkene jeg vil ha, sier Silje Kåfjord som lager all musikken selv.

– Den er veldig ærlig. Her er mye selvopplevd. Det er mere trøkk enn tidligere, og mer meg, sier den kommende platedebutanten, som både gleder og gruer seg til publikums dom over singelen «Hunt You», som kommer fredag.