NRK Meny
Normal

Aksjonerte med 161 flagg

Stortingets transportkomite ble møtt av 161 aksjonister for ny og bedre E18 mellom Arendal og Tvedestrand.

aksjon E18

Stortingets transportkomite stoppet på veien mellom Arendal og Tvedestrand. Her møtte de aksjonist Heidi Arild som viste sitt engasjement for en bedre europavei.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Sigurd Venemyr

Sigurd Venemyr stod klar da transportkomiteen passerte på E18.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Utstyrt med norske flagg stod aksjonistene plassert ved avkjørsler og bussholdeplasser langs europaveien.

På hvert av i alt 161 steder som regnes som trafikkfarlige, hadde én aksjonist tatt oppstilling.

Byttet slagord ut med flagg

Aksjonistene droppet slagord da de møtte Stortingets transportkomite denne gangen - for nå tror aksjonistene at ny vei snart kommer.

– Dere har jobbet i mange år. Det som er viktig er at nå skjer det ting. Vi hadde møte med hele fylket i går og det er veldig tydelig at det er denne veien de nå prioriterer. Nå kommer det til å skje ting, sa komiteleder Knut Arild Hareide, da han møtte aksjonistene i formiddag

- Det er derfor vi flagger i dag. Nå håper vi på dere, sa aksjonist og leder for foreldreutvalget (FAU) ved Nesheim skole i Arendal, Heidi Arild.

– Flaggborgen kan bli belønnet

Transportkomiteen har vært på et todagers besøk i Aust-Agder, og uttalelsene fra Hareide, har fått optimismen fram hos forkjemperne for ny E18. Vei-utbyggingen mellom Arendal og Tvedestrand kan framskyndes ifølge Hareide, som i går spådde byggestart i 2016 - 2017, som er 2 - 3 år tidligere enn planlagt.

Da komiteen var i Aust-Agder for fire år siden var stemningen heller dårlig. Denne gang har det vært annerledes, sier Hareide.

– Å bli møtt med norske flagg er helt spesielt. Jeg tenkte dette er de gode sørlendingene som bruker den positive psykologien - og jeg tror faktisk de vil bli belønnet. Jeg tror vi har fått avklart at veien kan komme på plass tidligere enn vi hadde trodd. Det er blitt antydet 2016.

– Noen snakker faktisk om 2014?

– Det vegvesenet sier er at hvis alt klaffer maksimalt så er byggestart i 2015 - 2016 det mest optimistiske, sier Hareide.

– Har lammet lokalsamfunn

Heidi Arild forteller at den mangeårige kampen og all usikkerheten rundt E18-utbyggingen, har hindret utviklingen i mange lokalsamfunn langs veien.

– For bygda her har det vært mer eller mindre lammende i flere tiår. Blant annet har det betydd en del for størrelsen på skolen her for folk har ikke ønsket å bygge eller de har ikke fått lov til å bygge.

– Her har det vært planer som har vært i skuffa og opp igjen- og det har vært snakk om den ene og andre traséen, dette stopper utviklingen. Vi har ventet og ventet på en avklaring, sa Arild.