Aerosmith på vei: Lover hitparade på Odderøya

Steven Tyler glemte teksten på sin egen sang da han slo seg sammen med gatemusikanter i Vilnius. Ellers ser alt ut til å være i rute før deres første konsert i Norge på 20 år.

Aerosmith har kun spilt i Norge en gang tidligere, og det var i Oslo Spektrum i 1993. Onsdag 4. juni står Aerosmith på scenen på Odderøya i Kristiansand. Dette er eneste konsert i Norge i den pågående turneen.

– Dette er historisk et av verdens største rockeband. Det var ikke enkelt å få booket dem, så dette er kjempestort for oss, sa Trond Aage Nyhus i Odderøya Live til NRK.no da besøket ble kjent i november i fjor.

  • Se bilder på nettstedet Metal Hangar 18 tatt av fans under de første konsertene på turneen

Gode kritikker

Før norgesbesøket har de gjort seks konserter, med turnestart i Sofia i Bulgaria 17. mai. Den første konserten skulle ha vært i Istanbul i Tyrkia, men den ble avlyst på grunn av landesorg etter den store flomkatastrofen.

Bandet har vært mer eller mindre på en sammenhengende tre år lang turné. Den het først The Global Warning World Tour, men skiftet navn til Let Rock Rule som pågår nå.

Deres konsert i Olympiahallen i Moskva i Russland fikk middels god kritikk av nettstedet KM.ru. Anmelderen skriver imidlertid at de leverte bedre enn forventet i forhold til en konsert samme sted for sju år siden.

Avisen Rossiyskaya Gazeta skryter av god lyd, god stemning og mye kontakt med publikum. Spesielt fra vokalisten Steven Tyler (66).

Se video

Vokalist Steven Tyler med gatemusikanter:

Norsk venninne

Steven Tyler husker selv godt sitt forrige norgesbesøk til Oslo.

– Jeg husker Vigelandsparken med alle statuene. Også møtte jeg en jente som heter Elise Øverland. Det var et annet minneverdig øyeblikk, sa han tidligere i vår til TV2.

Øverland er designer, og har laget klær til artisten som hun omtaler som en god venn.

Tyler går for å være både morsom og omgjengelig. I Litauen møtte han president Dalia Grybauskaite.

Se video

Steven Tyler møtte presidenten i Litauen.:

Spiller så lenge helsa holder

For fire år siden var Aerosmith nær ved å bli oppløst. Men med ny plate i kofferten blir det gjenbrøl fra bandet i juni – når verdensturneen kommer til Norge.

– Vi kommer til å spille så lenge vi kroppslig er i form til det, sa gitarist Joe Perry nylig til NTB.

På 70-tallet festet Aerosmiths sologitarist så hardt sammen med vokalisten Steven Tyler at de fikk tilnavnet «The toxic twins».

Det har gått mer enn 40 år siden Joe Perry og Steven Tyler møtte hverandre og la grunnlaget for et av tidenes største rockeband. Visst har det oppstått gnistringer i evighetsmaskineriet til Aerosmith de siste årene, men så sent som i fjor kom albumet «Music From Another Dimension».

– Vi kommer til å spille noen låter fra det nye albumet samt det beste fra hvert tiår. Dersom alle går hjem og føler at de har fått høre sine favorittlåter, da har vi gjort jobben, sier Joe Perry – som synes at bandets nyeste album har blitt stemoderlig behandlet.

For få dager siden sa Perry til Rolling Stone at bandet kan ha laget sitt siste album.

Billettprisene til Aerosmiths konserter skal være blant de dyreste på konsertfronten denne sommeren.

Før konserten i Kristiansand spiller de også i Helsinki i Finland og Stockholm i Sverige. Med på lasset er også den levende legende Alice Cooper, som skal varme opp. Etter Europa fortsetter turneen i USA.

Bandets egne bilder på Instagram