– Vil ikke love noe

Arendalspolitikere roser den lokale gründeren som vil spytte inn 12 millioner kroner til oppgradering av Bjønnes stadion. Om kommunen vil gjøre det samme, er usikkert.

Nye Bjønnes stadion

I fremtiden kan Bjønnes stadion i Arendal bli seende slik ut.

Foto: ILLUSTRASJON: ASPLAN VIAK

Rådmannen i Arendal foreslår å ruste opp Bjønnes stadion for 30 millioner kroner. Forslaget kommer etter at Arendal Fotball rykket opp i 1. divisjon. Dermed økes kravene til lagets hjemmebane, Bjønnes stadion.

Hovedsponsor Jan Sigurd Otterlei legger 12 millioner kroner på bordet, hvis kommunen gjør det samme. I tillegg setter han som betingelse at han får navnerettighetene til stadion.

– En viktig bidragsyter

Lokale politikere setter pris på at Otterlei vil bidra.

– Jeg synes det er veldig hyggelig at Otterlei nok en gang stiller opp for Arendal Fotball. Det er helt fantastisk, sier ordfører i Arendal, Robert Cornels Nordli (Ap).

Han får støtte av Høyres Geir Fredrik Sissener.

Geir Fredrik Sissener

Geir Fredrik Sissener (H), mener kommunen må bla opp.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Han sier at Otterlei har vært en viktig bidragsyter til både håndballklubben ØIF Arendal og på driftssiden til Arendal Fotball.

Sissener er ikke i tvil om hva kommunen må gjøre, bla opp de 12 millionene.

– Nå har Arendal Fotball klart å kvalifisere seg til 1. divisjon, noe jeg tror hele byen synes er bra. Vi må gjøre det som er nødvendig for å få på plass et stadion som er bra nok, sier han.

– Vil ikke love noe

Selv om ordfører Nordli roser Otterleis engasjement, vil han ikke love noe.

– Jeg vil ikke konkludere i forkant av budsjettarbeidet. Vi har et krevende budsjett i Arendal og skal lande et godt totalbudsjett, sier han.

Robert C. Nordli

Ordfører i Arendal, Robert Cornels Nordli (Ap), vil foreløpig ikke love noe.

Foto: Svein Sundsdal/NRK

Gruppeleder for Frp i Arendal bystyre, Anders Kylland, vet at det må gjøres noe med Bjønnes stadion, men tror det er lurt å vente litt med å ta en endelig avgjørelse.

– Vi må se på hvilke forslag som kommer på bordet. Vi har behov for å sjekke hva vi må og hva vi kan gjøre. Så får vi finne ut hvordan kommunen skal prioritere, sier han.

Om alt går slik Otterlei ønsker, vil Bjønnes stadion skifte navn til Norac stadion.

– Vi har ambisjoner

– Det skal bli gøy å møte Start neste år og vi har også ambisjoner om Tippeligaen.

Det sier Arendal Fotballs hovedsponsor Jan Sigurd Otterlei.

Han tar nå nærmere halvparten av regningen for en ny Bjønnes stadion, vel å merke hvis politikerne bidrar med penger fra kommunekassa.

– Det er fordi det er en viktig brikke for å få til en realisering av de planene Arendal Fotball og Arendal kommune har for Bjønnes stadion. Det er jo også en god markedsføringseffekt av Norac som er en bedrift som har hatt hovedsete i Arendal siden 70-tallet, sier Otterlei.

– Hvilke ambisjoner har Arendal Fotball?

– Vi har en ambisjon om at vi ønsker å komme oppover i seriesystemet, sier han.

– Hva gjør du hvis politikerne ikke vil bruke så mye penger på Bjønnes stadion?

– Nei, da må vi jobbe med andre løsninger. Politikerne har jo mange andre hensyn å ta enn bare fotball, men jeg håper absolutt at vi kan få dette til i dette spleiselaget vi har diskutert med Arendal kommune. Det er jo et kommunalt anlegg som eies av kommunen, så det vil jo bli et anlegg som også kan brukes av breddeidretten, sier Otterlei.